Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πρόσκληση Σολτς σε Ερντογάν να επισκεφθεί το Βερολίνο

Πλανήτης

Τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη για τη νίκη του, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς νωρίτερα τη Δευτέρα (29/5), ενώ παράλληλα τον κάλεσε στο Βερολίνο, με στόχο να δώσει ξανά «νέα ώθηση» στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδικότερα, η Γερμανία και η Τουρκία, μέλη του ΝΑΤΟ, επιδιώκουν να «εξετάσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων με μια νέα ώθηση» και να «συμφωνήσουν για τις κοινές προτεραιότητες εγκαίρως», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλαφ Σολτς, Στέφεν Χέμπερστραϊτ, σε σχετικό δελτίο Τύπου, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα.

Για τον σκοπό αυτόν, ο πρόεδρος Ερντογάν «προσκλήθηκε στο Βερολίνο για επίσημη επίσκεψη», πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία.

«Και οι δύο συμφώνησαν να προσεγγίσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων με νέα ώθηση και να συντονίσουν εγκαίρως τις κοινές προτεραιότητες» σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Συμπλήρωσε, δε, ότι οι δύο ηγέτες «θέλουν να συνεργαστούν για την επίτευξη θετικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε εκκρεμείς αποφάσεις που λαμβάνονται στους κόλπους του ΝΑΤΟ και για τη σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Από την πλευρά της, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Ερντογάν τάχθηκε υπέρ «της λήψης πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων», οι οποίες επλήγησαν τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώτη τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν - Νετανιάχου μετά από ένα μήνα - Τι είπαν για τη Ράφα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και συζήτησαν την κατάσταση στην Ράφα και τις προσπάθε...

Ουκρανία: Η πρόταση Πούτιν για «ουδέτερη ζώνη», ένδειξη ότι ο πόλεμος θα κλιμακωθεί

Ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι η ιδέα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης εντός του ουκρανικού εδάφους είναι ξεκάθαρη...

Φόρτωση άρθρων...