Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Πρόταση μομφής κατά Μπόρις Τζόνσον: Μένει στην πρωθυπουργία

Πλανήτης

Ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει στη θέση του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας, καθώς έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 211 βουλευτές του, ενώ την πρόταση μομφής ψήφισαν 148 βουλευτές.

Οι βουλευτές του κόμματος του Βρετανού πρωθυπουργού κλήθηκαν να ψηφίσουν για το εάν στηρίζουν τον Τζόνσον, σε μια πρόταση μομφής που ήρθε έπειτα από το σκάνδαλο «partygate», κατά τη διάρκεια του οποίου ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ συμμετείχε σε εκδηλώσεις ενώ είχε επιβληθεί lockdown λόγω κορωνοϊού.

«Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη όλων όσων συνέβησαν υπό την ηγεσία μου», είχε δηλώσει, μετά τις αποκαλύψεις, στην Βουλή των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον, επαναλαμβάνοντας ότι ζητά συγγνώμη για το σκάνδαλο partygate.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) και έληξε στις 22:00, με 211 Συντηρητικούς βουλευτές να σπεύδουν να στηρίξουν τον ηγέτη τους με ψήφο εμπιστοσύνης και 148 να τον καταψηφίζουν.

Αρκούσαν 180 ψήφοι στήριξης επί του συνόλου 359 βουλευτών των Συντηρητικών για να απορριφθεί η πρόταση μομφής κατά του Τζόνσον.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανάλυση Guardian για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν την Παρασκευή, σε μια μάχη αντιποίνων μεταξύ των δύο εχθρών, λίγες ημέρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Ισραή...

Φόρτωση άρθρων...