Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Πρόθυμη η Χαμάς να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για 2 έως 4 ημέρες

Πλανήτης

Μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η παλαιστινιακή οργάνωση «ενημέρωσε τους μεσολαβητές», δηλαδή το Κατάρ και την Αίγυπτο, ότι οι ένοπλες ομάδες που κρατούν Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας «συμφωνούν να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για δύο έως τέσσερις ημέρες».

Αυτές οι παλαιστινιακές ομάδες «πιστεύουν ότι είναι εφικτό να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση άλλων 20-40 Ισραηλινών αιχμαλώτων», είπε η πηγή αυτή.

Η συμφωνία για την προσωρινή κατάπαυση του πυρός λήγει το βράδυ της Δευτέρας. Στο πλαίσιό της προβλέπεται η απελευθέρωση 50 ομήρων, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σλοβακία: «Μοναχικός λύκος» ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο

«Μοναχικό λύκο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του Πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Ο Μάτους Σούτα Έστοκ ανέφερε ότι ο δ...

Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία - Δασμοί 100% στις εισαγωγές «όσο κυβερνά ο Ερντογάν»

Την ακύρωση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου του Ισραήλ με την Τουρκία προανήγγειλε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς. Η απόφαση έρχεται σε απάντηση για την α...

Φόρτωση άρθρων...