Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Πρωθυπουργός Πολωνίας: «Άμεση επίθεση της Ρωσίας» η διακοπή φυσικού αερίου

Πλανήτης

Για «άμεση επίθεση» κατηγόρησε τη Μόσχα ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι μετά τη διακοπή παροχής ρωσικού φυσικού αερίου στη χώρα.

Μιλώντας στην Κάτω Βουλή της Πολωνίας, το Sejm, ο Μοραβιέτσκι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία έχει ξεπεράσει τα όρια του «ενεργειακού ιμπεριαλισμού», και κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι επιτίθεται στην ευρωπαϊκή οικονομία μέσω πληθωριστικών μέτρων.

«Η Ρωσία όχι μόνο πραγματοποίησε μια βάναυση, δολοφονική επίθεση στην Ουκρανία... αλλά επιτέθηκε και σε όλη την ενεργειακή ασφάλεια και την επισιτιστική ασφάλεια της Ευρώπης» .

«Είναι μια άμεση επίθεση στην Πολωνία... Θα αντιμετωπίσουμε αυτόν τον εκβιασμό, αυτό το πιστόλι στον κρόταφο, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεάζει τους Πολωνούς» επισήμανε.

Προσπάθησε πάντως να καθησυχάσει τους βουλευτές λέγοντας ότι η Πολωνία έχει επαρκή αποθέματα φυσικού αερίου. «Η Πολωνία δεν θα χρειαστεί ρωσικό αέριο» διαβεβαίωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

«Δεν θα υποκύψουμε σε αυτόν τον εκβιασμό. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι οι ενέργειες του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, δε θα επηρεάσουν την κατάσταση στην Πολωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, τέσσερις ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει για εισαγωγές ρωσικής ενέργειας σε ρούβλια όπως είχε ζητήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ είναι συνολικά 10 οι ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank για να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές που βρίσκονται κοντά στον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό της Gazprom.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Συνελήφθησαν εργαζόμενοι σε φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης για τρομοκρατική δραστηριότητα

Οκτώ δημοσιογράφοι και τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνελήφθησαν από τις Αρχές της Τουρκίας την Τρίτη, οι οποίοι κατηγορούνται ...

Φόρτωση άρθρων...