Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Τουρκία: Προχωράει ο Ερντογάν με το σχέδιό του για εισβολή στη Συρία (Video)

Πλανήτης

Κλιμακώνονται οι τουρκικοί βομβαρδισμοί εναντίον των Κούρδων στη βόρεια Συρία και πληθαίνουν οι ενδείξεις για νέα εισβολή, όπως είχε προαναγγείλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πόλη – σύμβολο της κουρδικής αντίστασης στο  και στις δυνάμεις της Άγκυρας, βρέθηκε σήμερα στο στόχαστρο του τουρκικού πυροβολικού.

Κουρδικές πηγές αναφέρουν ότι βομβαρδίστηκαν συνοικίες στο Κομπάνι, ότι οι τουρκικές βόμβες σκότωσαν ένα παιδί και τραυμάτισαν πολλούς ανθρώπους.

Από την πλευρά της η Άγκυρα αναφέρει ότι οι Κούρδοι βομβάρδισαν τουρκικό φυλάκιο, σκότωσαν έναν Τούρκο στρατιώτη και τραυμάτισαν άλλους τέσσερις.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν προειδοποιήσει τον Ερντογάν να μην επιχειρήσει νέα εισβολή στη βόρεια Συρία με πρόσχημα την επέκταση της λεγόμενης «ζώνης ασφαλείας», όμως η Άγκυρα επιμένει στα σχέδιά της και φαίνεται έτοιμη να τα υλοποιήσει.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 20 Απριλίου

Γεγονότα 1303: Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα Ρώμης από τον Πάπα Βονιφάτιο Η΄. 1534: Ο Ζακ Καρτιέ ξεκινά το ταξίδι του προς τη σημερινή ανατολική ακτή του Καναδά, τη Νέα...

Ανάλυση Guardian για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν την Παρασκευή, σε μια μάχη αντιποίνων μεταξύ των δύο εχθρών, λίγες ημέρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Ισραή...

Φόρτωση άρθρων...