Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

«Ψηφίστε Μακρόν» λένε στους Γάλλους Όλαφ Σολτς, Πέδρο Σάντσες και Αντόνιο Κόστα

«Οι Γάλλοι πολίτες βρίσκεται ενώπιον κρίσιμης επιλογής, για την Γαλλία και για τον καθένα μας στην Ευρώπη» τονίζουν σε κοινό άρθρο τους στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, Πέδρο Σάντσες και Αντόνιο Κόστα, ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών την Κυριακή.

«Είναι η επιλογή μεταξύ ενός δημοκρατικού υποψηφίου, ο οποίος γνωρίζει ότι η δύναμη της Γαλλίας αυξάνεται σε μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Ένωση και μιας υποψήφιας της Ακροδεξιάς, η οποία στέκεται ανοιχτά αλληλέγγυα με όσους επιτίθενται στην ελευθερία και στη δημοκρατία μας» γράφουν οι τρεις ηγέτες, αναφερόμενοι στον Εμανουέλ Μακρόν και στην Μαρίν Λεπέν.

Ο εκπρόσωπος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) για θέματα εξωτερικής πολιτικής Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, σε συνέντευξή του στην Neue Osnabruecker Zeitung, περιγράφει την κ. Λεπέν σαν «λύκο με ρούχα προβάτου», ενώ ο ομόλογός του στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) Νιλς Σμιντ δηλώνει στην ίδια εφημερίδα ότι «οι υποσχέσεις της Μαρίν Λεπέν ισοδυναμούν με αποχώρηση της Γαλλίας από την ΕΕ».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν από την πλευρά του, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό WDR, «βλέπει» τη Γαλλία σε ενός είδους «πολιτικό εμφύλιο πόλεμο» και προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη εκλογική νίκη της κυρίας Λε Πεν θα οδηγούσε σε ανεπανόρθωτη ζημιά για την ουσία του σχεδίου ειρήνης και αξιών της ΕΕ. «Μετά τον Τραμπ και το Brexit, η Λεπέν θα ήταν θανατηφόρα» για την ΕΕ, προειδοποιεί, δηλώνει ωστόσο πεπεισμένος ότι δεν θα εκλεγεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

Φόρτωση άρθρων...