Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

New York Times: Πυρομαχικά, καύσιμα και τρόφιμα για άλλους τρεις-τέσσερις μήνες πολέμου έχει η Χαμάς στα τούνελ της Γάζας

Πυρομαχικά, τρόφιμα και καύσιμα τα οποία της επιτρέπουν να πολεμάει το Ισραήλ για άλλους τρεις-τέσσερις μήνες, χωρίς ανεφοδιασμό, έχει αποθηκεύσει η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στα τούνελ κάτω από το έδαφος της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τους New York Times.

Τόσο Άραβες όσο και δυτικοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, υπογραμμίζουν ότι έχουν βάση οι ισραηλινοί ισχυρισμοί πως η Χαμάς αποθηκεύει προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και καυσίμων, στερώντας τα από τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, που έχουν απελπιστική ανάγκη.

Η Χαμάς, υποστηρίζουν, για χρόνια άνοιγε δεκάδες χιλιόμετρα υπόγεια τούνελ κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχει δημιουργήσει αποθήκες με σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για τη διεξαγωγή μίας μακράς και σκληρής μάχης. Η τρομοκρατική οργάνωση διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες γαλόνια καυσίμων για οχήματα και ρουκέτες, κρύπτες με πυρομαχικά, εκρηκτικά και υλικά για την παραγωγή και άλλων και αποθέματα τροφίμων, νερού και φαρμάκων, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ανώτερος Λιβανέζος αξιωματούχος είπε ότι η Χαμάς, η οποία υπολογίζεται ότι αριθμεί μεταξύ 35.000 και 40.000 μελών, διαθέτει αρκετά αποθέματα, για να συνεχίσει τον πόλεμο για τρεις έως τέσσερις μήνες χωρίς ανεφοδιασμό. Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι μία από τις τέσσερις ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς, ανέφερε ότι η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση παρείχε στους αιχμαλώτους φάρμακα, σαμπουάν και προϊόντα γυναικείας υγιεινής.

Όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσεύρετα αυτή τη στιγμή στη Γάζα, καθώς, πριν από δύο εβδομάδες, το Ισραήλ, με τη βοήθεια της Αιγύπτου, επέβαλε «πλήρη» αποκλεισμό μετά την επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στο έδαφός του, στις 7 Οκτωβρίου. Οι πηγές των NYT, που μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, τόνισαν ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από πηγές με γνώση της κατάστασης, υποκλοπές επικοινωνιών και άλλα μέσα πληροφοριών.

Τα αποθέματα συνήθως διατηρούνται υπόγεια, όπως είπαν, και προειδοποίησαν ότι είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβείς λεπτομέρειες για τις προμήθειες της Χαμάς.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Φόρτωση άρθρων...