Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Qatargate: Ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ θα συνεχίσει να ηγείται της έρευνας

Ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ θα συνεχίσει να ηγείται της έρευνας για το Qatargate. Αυτό αποφάσισαν οι δικαστικές Aρχές του Βελγίου.

Η υπεράσπιση του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα είχε εκτιμήσει ότι ο Μισέλ Κλεζ είχε παραβιάσει το τεκμήριο αθωότητας του, κατά την σύνταξη του εντάλματος σύλληψης που τον οδήγησε σε προληπτική κράτηση από τις 11 Φεβρουαρίου και για τον λόγο αυτόν είχε ζητήσει την εξαίρεση του ανακριτή.

«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι προέκυψε το ζήτημα της αμεροληψίας του ανακριτή και ότι οι κίνδυνοι παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας ήταν πραγματικότητα» αναφέρει η πλευρά του Μαρκ Ταραμπέλα.

Επίσης, όπως επισημαίνει η υπεράσπιση του Βέλγου ευρωβουλευτή, λαμβάνεται υπόψη η απόφαση να παραμείνει στη θέση του Μισέλ Κλεζ.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του Μαρκ Ταραμπέλα όπου και όποτε χρειαστεί. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ταραμπέλα συνέχισε να διακηρύσσει την αθωότητά του από την πρώτη μέρα. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του», καταλήγει ο συνήγορος του Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Φόρτωση άρθρων...