Πέμπτη
29 Φεβρουαρίου 2024

Qatargate: Οι ιταλικές αρχές δεν θα εκδώσουν στο Βέλγιο την φοροτεχνικό του Αντόνιο Παντσέρι

Το Εφετείο του Μιλάνου αποφάσισε ότι η Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, η φοροτεχνικός του Αντόνιο Παντσέρι, δεν πρόκειται να εκδοθεί στο Βέλγιο.

Η Μπελίνι είχε συλληφθεί στις 17 Ιανουαρίου βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος, στο πλαίσιο της έρευνας Qatargate με κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διαφθορά και εγκληματική δράση.

Στην συνέχεια ετέθη σε κάτ' οίκον περιορισμό, αλλά τώρα οι Ιταλοί δικαστικοί αποφάνθηκαν ότι οι Βέλγοι συνάδελφοί τους «έχουν διατυπώσει τις κατηγορίες με υπερβολικά αόριστο τρόπο» και ότι «υπήρξε παρατεταμένη σιωπή» σε ό,τι αφορά τις επιπλέον λεπτομέρειες που τους είχε ζητήσει το Εφετείο του Μιλάνου.

Η Μπελίνι κατηγορείται ότι «είχε ρόλο κύριας σημασίας, μέσω σύστασης ειδικών εταιριών, στην δημιουργία φαινομενικά νόμιμων οδών, για την εισροή στην Ιταλία των κεφαλαίων που προέρχονταν από το Κατάρ». Παράλληλα όμως η φοροτεχνικός κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και στην Ιταλία. Κατά συνέπεια αναμένεται να απαντήσει στους Βέλγους ανακριτές μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Κακοποίησαν το πτώμα του Αλεξέι Ναβάλνι», είπε η χήρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το σώμα του Αλεξέι Ναβάλνι κακοποιήθηκε έπειτα από τον θάνατό του στα γκουλάγκ της Αρκτικής, είπε η χήρα του Γιούλια Ναβάλναγια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Γιούλια Ναβάλναγια ε...

Φόρτωση άρθρων...