Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Το σούπερ-γιοτ του αγκυροβόλησε στο Μαυροβούνιο

Πλανήτης

Φτερά... στα πόδια για να γλιτώσει την κατάσχεση από τις δυτικές κυρώσεις έβαλε ο Ρώσος δισεκατομυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς, καθώς μετέφερε άρον - άρον το σούπερ γιοτ «Solaris» σε ένα «ασφαλές καταφύγιο» του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Τo πολυτελές σκάφος του Ρώσου κροίσου, αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, κατέπλευσε από την Ισπανία δύο ημέρες πριν επιβληθούν οι βρετανικές κυρώσεις.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, το «Solaris» που θεωρείται ένα από τα ακριβότερα και πολυτελέστερα σκάφη στον κόσμο, αποχώρησε από το λιμάνι της Βαρκελώνης όπου είχε καταπλεύσει για εργασίες, με προορισμό του λιμάνι Τιβάτ. Το 140 μέτρων γιοτ του πάμπλουτου Ρώσου δεν είχε καταχωρήσει προορισμό στο σύστημα εντοπισμό του, κάτι που έκανε όμως σήμερα το πρωί.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ανάμεσα στους επτά Ρώσους ολιγάρχες για τους οποίους η Βρετανία αποφάσισε να «παγώσει» τα περιουσιακά τους στοιχεία, λόγω των δεσμών τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος, πάντως, έχει κατ΄ επανάληψη αρνηθεί ότι έχει σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει επίσης ότι το πολυτελές σκάφος του ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα για να απομακρυνθεί από τα ύδατα της δυτικής Ευρώπης και να ρίξει άγκυρα σήμερα το πρωί (λίγο πριν τις 8:00 π.μ, ώρα Βρετανίας) στο λιμάνι Τιβάτ του Μαυροβουνίου.

Γιατί στο Μαυροβούνιο;

Η επιλογή της χώρας δεν ήταν τυχαία. Το Μαυροβούνιο δεν ανήκει στην ΕΕ - αν και αναμένεται να ενταχθεί το 2025- κατά συνέπεια είναι σαφώς ένα ασφαλέστερο καταφύγιο για τον Αμπράμοβιτς που προσπαθεί ταυτόχρονα να πουλήσει την ποδοσφαιρική του ομάδα, Τσέλσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και την περασμένη εβδομάδα το Μαυροβούνιο είχε συμφωνήσει με τις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, στην πράξη μέχρι στιγμής το μόνο που έχει κάνει είναι να απαγορεύσει τις ρωσικές πτήσεις από τον εναέριο χώρο του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...