Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Ρωσία: Αεροσκάφος με 63 επιβάτες συνετρίβη στο Μπέλγκοροντ - Μετέφερε αιχμαλώτους πολέμου (βίντεο)

Πλανήτης
Tags: Ρωσία

Τη στιγμή της συντριβής ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους με 74 επιβαίνοντες κατέγραψαν κάτοικοι της περιοχής του Μπέλγκοροντ στα σύνορα με την Ουκρανία την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας που επικαλείται το RIA Novosty το αεροπλάνο μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους για ανταλλαγή κρατουμένων στην περιοχή.

Η επίσημη ανακοίνωση που ρωσικού υπουργείου, σύμφωνα με το RIA, αναφέρει ότι «περίπου στις 11 το πρωί, ώρα Μόσχας, ένα αεροπλάνο Il-76 συνετρίβη κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πτήσης στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιωτικοί, έξι μέλη πληρώματος και τρεις συνοδοί»

Το αεροπλάνο που συνετρίβη είναι ένα Ilyushin Il-76 το οποίο για άγνωστο λόγο έχασε ύψος και συνετρίβη με αποτέλεσμα το 72 τόνων αεροσκάφος να μετατραπεί σε μια μπάλα φωτιάς.

Στην περιοχή του Μπέγλκοροντ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά με ρίψεις πυραύλων από τον ουκρανικό στρατό με τελευταία μια πυραυλική επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 25 ανθρώπων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η υπουργός Εξωτερικών αδειάζει την Πρόεδρο Σιλιάνοφσκα: «Σεβόμαστε απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Σφοδρές αναταράξεις ακόμα και στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας έχει προκαλέσει η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία την Κυριακή ορκίστηκε στο ό...

Η Σιλιάνοφσκα επιμένει ως «Πρόεδρος της Μακεδονίας» - Άκυρη η ορκωμοσία της, λέει ο Σκοπιανός υπουργός Δικαιοσύνης

Αμετανόητη εμφανίζεται η Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, παρά τη διεθνή ομοβροντία για τη στάση στην ορκωμοσία της την Κυριακή όταν και ορκίστηκε στο όνομα ...

Φόρτωση άρθρων...