Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ρωσία: Δε θα λειτουργήσει ο Nord Stream 1 μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις (Video)

Πλανήτης

Τον τόνο της σφοδρής σύγκρουσης που έρχεται με φόντο τα ενεργειακά έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην Ευρώπη και δηλώνοντας κυνικά ότι η Μόσχα θα αποχωρήσει από όλα τα συμβόλαια που έχει υπογράψει σταματώντας την προμήθεια φυσικού αερίου, πετρελαίου και άνθρακα.

«Θα γίνετε Σιβηρία», λέει η ρωσική Gazprom στην Ευρώπη με το βίντεο που ανάρτησε μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι ο αγωγός Nord Stream 1 δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Από το βήμα του οικονομικού φόρουμ στο Βλαντιβοστόκ ο Ρώσος Πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη για το κλείσιμο του αγωγού εξ ολοκλήρου στους Ευρωπαίους και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα σταματήσει εντελώς τις προμήθειες αερίου και πετρελαίου εάν επιβληθεί πλαφόν στις τιμές τις ρωσικής ενέργειας.

«Είναι μια απολύτως ηλίθια απόφαση εάν κάποιος προσπαθήσει να την εφαρμόσει. Δεν πρόκειται να φέρει τίποτε καλό σε όσους θα το αποφασίσουν», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πούτιν παρομοίασε την κατάσταση με το παραμύθι της έξυπνης αλεπούς που ξεγελά τον λύκο.

«Θα μας έχει μείνει μόνο μία επιλογή. Όπως στο ρωσικό παραδοσιακό παραμύθι θα λέμε “πάγωσε, πάγωσε, ουρά του λύκου”».

Ο Ρώσος Πρόεδρος έκανε λόγο για θρασύδειλες και επιθετικές ενέργειες της Δύσης ενώ κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι με την επιβολή τους θυσιάζουν την ευημερία των λαών τους καθώς και τη σταθερότητά τους.

Η Ευρώπη έπρεπε να σκεφτεί νωρίτερα το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ενεργειακή κρίση, δήλωσε ο Ερντογάν από το Βελιγράδι. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε τη Δύση ότι ακολουθεί πολιτική προκλήσεων απέναντι στη Ρωσία η οποία δεν είναι χώρα που μπορεί να υποτιμηθεί, όπως είπε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Φόρτωση άρθρων...