Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ρωσία: Διαψεύδει ότι καταστρώνει σχέδιο κατάληψης της Μολδαβίας - «Aνησυχούν» οι ΗΠΑ

Πλανήτης

Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο της Μολδαβίας μετά από ισχυρισμούς της προέδρου της χώρας. Η Μάγια Σάντου ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ξένους σαμποτέρ για να ρίξει τη μολδαβική κυβέρνηση, να σταματήσει την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να τη χρησιμοποιήσει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Τα σχόλιά της ακολούθησαν τον ισχυρισμό του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η χώρα του είχε αποκαλύψει σχέδιο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «για την καταστροφή της Μολδαβίας». Όμως το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε σήμερα Τρίτη (14/2) τις αναφορές, λέγοντας ότι «τέτοιοι ισχυρισμοί είναι εντελώς αβάσιμοι».

Οι κατηγορίες αφορούσαν τον Λευκό Οίκο, με τον εκπρόσωπό του για την εθνική ασφάλεια Τζον Κίρμπι να λέει ότι η κίνηση «σίγουρα δεν θα είναι εκτός των ορίων της ρωσικής συμπεριφοράς». Αν και οι φήμες για το σχέδιο εμπλοκής της Ρωσίας δεν μπορούν να επαληθευτούν ανεξάρτητα, είπε ότι ήταν «βαθιά ανησυχητικές». Οι ΗΠΑ «ανησυχούν βαθιά» από τις αναφορές για σχέδια της Ρωσίας να καταλάβει τη Μολδαβία.

Η Σάντου, η χώρα της οποίας συνορεύει με την Ουκρανία, έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία της για τις προθέσεις της Μόσχας αναφορικά με την πρώην σοβιετική Δημοκρατία όπως και για την παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...