Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ρωσία: Εκτροχιασμός τρένου στα σύνορα με την Ουκρανία μετά από έκρηξη (Photos)

Έκρηξη σε περιοχή της Ρωσίας που συνορεύει με την Ουκρανία εκτροχίασε εμπορευματικό τρένο. Αυτό ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Εικόνες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν αρκετά βαγόνια με δεξαμενές να είναι στο πλάι και σκούρο γκρι καπνό να υψώνεται στον αέρα στο σημείο του εκτροχιασμού στην περιοχή Μπριάνσκ.

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, ο σιδηροδρομικός φορέας της χώρας, ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη στις 10:17 ώρα Μόσχας (0717 GMT). Ακόμα, είπε ότι η ατμομηχανή και επτά φορτηγά βαγόνια εκτροχιάστηκαν και η ατμομηχανή έπιασε φωτιά.

«Ένας άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο 136 χιλιόμετρο της σιδηροδρομικής γραμμής Μπριάνσκ-Ουνέτσα, εκτροχιάζοντας μια εμπορική αμαξοστοιχία», ανέφερε ο κυβερνήτης του Μπριάνσκ, Αλεξάντερ Μπογκομάζ, σε ανάρτηση στο κανάλι του στο Telegram.

Οι ρωσικές Αρχές λένε ότι η περιοχή, που συνορεύει τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Λευκορωσίαμ, έχει δει πολλαπλές επιθέσεις από φιλοουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς στους 14 μήνες από την εισβολή της Ρωσίας. 

Το Σάββατο, ο κυβερνήτης δήλωσε ότι τέσσερις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους μετά τον βομβαρδισμό από το Κίεβο ενός χωριού ακριβώς απέναντι από τα σύνορα.

Το σημείο του περιστατικού, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης, βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία. Δεν ανέφερε ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση.

Ανεξάρτητα, ο κυβερνήτης της περιοχής Λένινγκραντ της Ρωσίας κοντά στην Αγία Πετρούπολη δήλωσε ότι μια γραμμή ηλεκτροδότησης ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και ένας εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε κοντά σε μια δεύτερη γραμμή.

Ο κυβερνήτης Αλεξάντερ Ντροζντένκο δημοσίευσε φωτογραφίες κατεστραμμένων γραμμών ηλεκτροδότησης και μεταλλικών στηριγμάτων στη σελίδα του στο Telegram το πρωί της Δευτέρας. Είπε ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB της Ρωσίας εργάζεται στο σημείο και δεν είπε ποιος πιστεύει ότι ευθύνεται για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Φόρτωση άρθρων...