Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Ρωσία: Φωτιά σε τερματικό σταθμό αερίου της Novatec στη Βαλτική – Σε ουκρανικό drone αποδίδεται η έκρηξη

Πλανήτης

Οι πολύνεκρες μάχες συνεχίζονται κατά μήκος των μετώπων στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας με θύματα πολλούς αμάχους. Έξω από την Αγία Πετρούπολη, σημειώθηκε έκρηξη σε σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για πτήση ουκρανικού ντρόουν στην περιοχή.

Eρασιτεχνικά βίντεο έχουν καταγράψει μία από τις εκρήξεις και στη συνέχεια τις φλόγες στον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου του ρωσικού κολοσσού ενέργειας Novatec.

Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται στη Βαλτική Θάλασσα, κοντά στο φινλανδικό Κόλπο και στα σύνορα με την Εσθονία.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές ασφαλείας λένε ότι ήταν επιχείρηση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν τουλάχιστον δύο ουκρανικά drone να πετούν στο σημείο ακριβώς πριν από τις εκρήξεις.

Δεν έχει τραυματιστεί κανείς, όπως ανακοινώθηκε, όμως η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει μεγάλο μέρος των εργασιών της στον συγκεκριμένο τερματικό σταθμό, απ όπου μεταφέρεται ρωσικό LNG προς το εξωτερικό.

Η Μόσχα προσπαθεί να δείξει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει αγγίξει τις δραστηριότητές της και τη ζωή στο εσωτερικό, όμως εδώ και πάρα πολύ καιρό η Ουκρανία , πραγματοποιεί συνεχώς επιθέσεις με πυραύλους και drone και όσο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές για τον Βλάντιμιρ Πούτιν, θα αυξήσει αυτές τις επιθέσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου: Η πρόταση της Χαμάς απέχει πολύ από τις απαιτήσεις μας - Θέλει να σαμποτάρει την επιχείρηση στη Ράφα (Video)

Παρέμβαση με βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα έκανε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η παρέμβαση έγινε έπειτα από την έναρξη της επιχείρησης- όπως την χαρακτηρίζουν οι Ι...

Στο Κάιρο ομάδα Ισραηλινών για να αξιολογήσει τη θέση της Χαμάς για την εκεχειρία

Ομάδα Ισραηλινών αξιωματούχων θα ταξιδέψει στο Κάιρο τις επόμενες ώρες για να εκτιμήσει εάν η Χαμάς μπορεί να πεισθεί να προχωρήσει σε αλλαγές στην τελευταία της πρόταση για εκεχει...

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ισραήλ: «Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει τώρα, αν η Χαμάς πετάξει τα όπλα και επιστρέψει τους ομήρους»

Εντείνεται η αγωνία για την έκβαση του πολέμου του Ισραήλ με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ, Ντέιβιντ Μένσερ, μίλησε στο Open, για τις τελ...

Φόρτωση άρθρων...