Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Νέες απειλές από τη Ρωσία: «Η Ε.Ε. θα πληρώνει τουλάχιστον τα τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ρεύμα»

Αντιμέτωπη με αυξανόμενες τιμές για την ενέργεια βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις κυρώσεις που επέβαλε σε βάρος της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό ανέφερε ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Νικολάι Κόμπρινετς, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.  

Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πληρώνει τουλάχιστον τα τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρικό.

Ο Νικολάι Κόμπρινετς τόνισε πως η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας, αλλά είναι και έτοιμη για σκληρή αντιπαράθεση στον τομέα, αν αυτό είναι απαραίτητο. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι θα μπορούσε να σημάνει αυτή η αντιπαράθεση.

Ακόμα, ο Νικολάι Κόμπρινετς ανέφερε ότι η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να πληρώνει τουλάχιστον τα τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρικό.

«Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επωφεληθεί απ’ αυτό – έχουμε πιο ανθεκτικές στο χρόνο προμήθειες και πιο γερά νεύρα», δήλωσε ο Νικολάι Κόμπρινετς μιλώντας στο Interfax.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Φόρτωση άρθρων...