Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Ρωσία: Η πλειοψηφία των νέων είναι υπέρ της διακοπής του πολέμου με την Ουκρανία

Πλανήτης

Σχεδόν το ένα τρίτο των Ρώσων πιστεύει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλειστής έρευνας κοινής γνώμης του φιλοκυβερνητικού Κέντρου Έρευνας της Κοινής Γνώμης (VCIOM) που δημοσίευσε ο ιστότοπος Meduza.

Σε δημοσκόπηση που ανατέθηκε από το Κρεμλίνο και πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου, οι ερωτηθέντες ερωτήθηκαν: ποια άποψη είναι πιο κοντά σε αυτούς – ότι οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό ή ότι δεν πρέπει να σταματήσουν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 30% των πολιτών είναι υπέρ της διακοπής του πολέμου το συντομότερο δυνατό, ενώ το 57% πιστεύει ότι ο πόλεμος πρέπει να συνεχιστεί. Το 13% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι περισσότεροι νέοι, ηλικίας 18 έως 24 ετών – 56%, είναι υπέρ του τερματισμού του πολέμου, ενώ ακολουθεί το 43 τοις εκατό από 25 έως 34 ετών. Οι μεγαλύτεροι ερωτηθέντες υποστηρίζουν γενικά τη συνέχιση του πολέμου. Μεταξύ των άνω των 60, το 72 τοις εκατό είναι έτσι, έδειξε η έρευνα.

Μεταξύ των ενεργών χρηστών του Διαδικτύου, το 47% είναι υπέρ της διακοπής του πολέμου και το 35% είναι υπέρ της συνέχισής του. Για τους ερωτηθέντες των οποίων η πηγή πληροφοριών είναι η τηλεόραση, το 68% είναι υπέρ της συνέχισης και το 22% είναι υπέρ της διακοπής του πολέμου.

Το VCIOM δεν δημοσίευσε αυτά τα δεδομένα στον ιστότοπό του και η τελευταία δημοσίευση του Ιουνίου δείχνει ότι το 72% των πολιτών υποστηρίζει τον πόλεμο και 17% είναι εναντίον του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Προειδοποίηση για διαρροή ραδιενέργειας σε ποταμό - Νερά πλημμυρών κατευθύνονται σε ορυχείο ουρανίου

Ρώσοι περιβαλλοντολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας καθώς τα νερά της πλημμύρας πλησιάζουν σε ορυχείο ουρανίου στην περιοχή Κουργκάν στα βουν...

Ε.Ε: «Πράσινο» για κυρώσεις εναντίον του Ιράν

Σε πολιτική συμφωνία για επέκταση του καθεστώτος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον του Ιράν, κατέληξαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών, που συνεδρίασαν τη Δευτέρα στο Λουξεμβού...

Φόρτωση άρθρων...