Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ρωσία: Η πρεσβεία της Φινλανδίας στη Μόσχα έλαβε ύποπτη επιστολή με σκόνη

Πλανήτης

Η πρεσβεία της Φινλανδίας στη Μόσχα επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αφού έλαβε τρεις επιστολές, η μία από τις οποίες περιείχε σκόνη, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και το Ελσίνκι επιδεινώθηκαν απότομα μετά την επίσημη προσχώρηση της Φινλανδίας στο NATO στις 4 Απριλίου. Η Φινλανδία, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία, έγινε το 31ο μέλος του οργανισμού.

«Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας του φινλανδικού υπουργείου Εξωτερικών, οι εν λόγω επιστολές παραδόθηκαν στα επίσημα αντιπροσωπευτικά όργανα της Ρωσίας που θα μελετήσουν το θέμα», ανέφερε η πρεσβεία σύμφωνα με το RIA. Η πρεσβεία είπε ότι ενημέρωσε επίσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για το περιστατικό.

Η απόφαση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ έδωσε τέλος σε επτά δεκαετίες στρατηγικής μη ευθυγράμμισης που ξεκίνησε αφότου η χώρα απέκρουσε μια απόπειρα σοβιετικής εισβολής κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στη μεταπολεμική περίοδο επέλεξε να διατηρήσει φιλικούς δεσμούς με τη Μόσχα.

Αλλά η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 ώθησε τους Φινλανδούς να αναζητήσουν ασφάλεια στο πλαίσιο του συμφώνου συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ, το οποίο αναφέρει ότι μια επίθεση σε ένα μέλος είναι επίθεση εναντίον όλων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...