Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ρωσία: Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στο Μπριάνσκ (Videos&Photos)

Δύο τεράστιες εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην επαρχία Μπριάνσκ, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Ριλσκ της Ρωσίας. Μία αποθήκη καυσίμων τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 02:00 σήμερα τα ξημερώματα στην αποθήκη καυσίμων Transneft Briansk-Droujba στην πόλη Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία και χρησιμοποιείται ως επιμελητειακή βάση για τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το Μπριάνσκ, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα, χρησιμεύει ως υλικοτεχνικός κόμβος για τις ρωσικές δυνάμεις που μάχονται επί του παρόντος για τον έλεγχο της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς ενώ ο αγωγός Druzhba είναι η κύρια διαδρομή μέσω της οποίας το ρωσικό πετρέλαιο φτάνει σε ευρωπαϊκές χώρες.

Επί του παρόντος η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει τις εκρήξεις που έρχονται έπειτα από μια σειρά εκρήξεων σε ρωσικό έδαφος με στόχο κόμβους logistics που έχουν πιστωθεί στο Κίεβο.

Ρωσία: Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στο Μπριάνσκ

Σε βίντεο που έχει καταγράψει την στιγμή της επίθεσης ακούγεται ο ήχος ενός πυραύλου λίγο πριν την έκρηξη.

Το χτύπημα θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί με τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων Tochka-U από την Ουκρανία, σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται έγκριτο στρατιωτικό αναλυτή.

Οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είπαν ότι δεν έχουν υπάρξει θύματα από τις εκρήξεις και ότι δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί εκκένωση, επειδή οι πυρκαγιές δεν απειλούσαν γειτονικά κτίρια κατοικιών.

Ρωσία: Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στο Μπριάνσκ

Οι εικόνες από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Μπριάνσκ δείχνουν πάντως ότι οι φωτιά εξακολουθούσε να καίει. Περίπου 158 πυροσβέστες και 51 οχήματα εξακολουθούν να εργάζονται για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το Κρεμλίνο είπε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πυρά «στην καρδιά» του Βορείου Αιγαίου

Λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Ελλάδα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις σε «απόσταση αν...

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Φόρτωση άρθρων...