Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ρωσία: Νέος μυστηριώδης θάνατος κορυφαίας αξιωματούχου του Πούτιν

Η 58χρονη υψηλόβαθμη αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας, Μαρίνα Γιάνκινα, βούτηξε στο κενό από τον 16ο όροφο.

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο συμβούλου του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Μαρίνα Γιάνκινα, υψηλόβαθμη αξιωματούχος στον τομέα της Άμυνας, φέρεται να «βούτηξε» από τον 16ο όροφο κτιρίου, από ύψος περίπου 48 μέτρων.

Η 58χρονη εντοπίστηκε από έναν περαστικό στην είσοδο κατοικίας στην Αγία Πετρούπολη, όπως αναφέρει η Daily Mail, με τη Γιάνκινα να παρουσιάζεται ως καθοριστική για τη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία και για τη συγκέντρωση πόρων για τη συνέχιση της πολεμικής προσπάθειας του Ρώσου προέδρου.

Αρχικές αναφορές από τη Ρωσία ήταν αντικρουόμενες σχετικά με το αν ζούσε ή εργαζόταν στο κτίριο στην Αγία Πετρούπολη. Τα αντικείμενά της, πάντως, εντοπίστηκαν στον 16ο όροφο του κτιρίου και εικάζεται πως έπεσε από εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού Mash στο Telegram, το οποίο επικαλείται ο ιστότοπος Meduza, πριν τον θάνατό της η Γιάνκινα είχε πάρει τηλέφωνο τον πρώην σύζυγό της και του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Όπως ισχυρίζεται το Mash, η Γιάνκινα «αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».

Η Γιάνκινα ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα στη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Daily Mail.

Συγκεκριμένα, ήταν επικεφαλής του τμήματος οικονομικής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας για τη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια που εμπλέκεται στενά στην εισβολή στην Ουκρανία.

Πριν ενταχθεί στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, η Γιανκίνα εργάστηκε στην Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία και υπηρέτησε επίσης ως αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Σχέσεων Ιδιοκτησίας της Αγίας Πετρούπολης.

Ο μυστηριώδης θάνατός της προστίθεται στην ήδη μακρά λίστα θανάτων αξιωματούχων κατά τη μακρόχρονη διακυβέρνηση του Ρώσου Προέδρου. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο υποστράτηγος Βλαντιμίρ Μακάροφ, ο οποίος απολύθηκε πρόσφατα από τον Πούτιν, βρέθηκε νεκρός κάτω υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Παράλληλα, δεκάδες Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν βρεθεί νεκροί από τις αρχές του 2022 υπό ανεξήγητες συνθήκες. Οι περισσότεροι χαρακτηρίστηκαν ως αυτοκτονίες.

Στις 13 Φεβρουαρίου σε εξοχικό σπίτι, στο χωριό Γκολίκοβο έξω από τη Μόσχα, βρέθηκε το πτώμα του πρώην αναπληρωτή επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (γνωστή ως ‘Κέντρο Ε’) του στρατηγού Βλαντίμιρ Μακάροφ. Δίπλα στο πτώμα του υπήρχε μια καραμπίνα Berkut-2M. Ο Μακάροφ πιθανολογείται ότι αυτοκτόνησε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Columbia: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την Αστυνομία για τους διαδηλωτές

Η ένωση καθηγητών πανεπιστημίου του Columbia καταθέτει πρόταση μομφής κατά της προέδρου του Columbia Minouche Shafik γιατί κάλεσε την Αστυνομία για να σπάσει την κατάληψη των φιλοπ...

Φόρτωση άρθρων...