Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ρωσία: Ο Πούτιν στέλνει στον πόλεμο οπαδούς του Ναβάλνι επειδή αφήνουν λουλούδια στη μνήμη του

Πλανήτης

Μια νέα μέθοδο «τιμωρίας» των οπαδών του Αλεξέι Ναβάλνι, που αφήνουν λουλούδια σε αυτοσχέδια μνημεία στη μνήμη του σφοδρού επικριτή του Βλαντίμιρ Πούτιν, επιστρατεύουν οι ρωσικές Αρχές.

Σύμφωνα με ανεξάρτητα ρωσικά ΜΜΕ σε αρκετούς εκ των συλληφθέντων επιδόθηκαν ήδη δελτία επιστράτευσης με την εντολή να παρουσιαστούν σε μέτωπα της Ουκρανίας. Όπως αναφέρει το Rotonda News αστυνομικοί στην Αγία Πετρούπολη επέδωσαν τα δελτία σε τουλάχιστον έξι υποστηρικτές του Ναβάλνι, λίγο πριν αφεθούν ελεύθεροι. «Ήρθαν άτομα με πολιτικά, δεν συστήθηκαν και παρέδωσαν τα δελτία επιστράτευσης», είπε η σύζυγος ενός εκ των συλληφθέντων σύμφωνα με το RusNews.

Τα έγγραφα υποχρεώνουν τους οπαδούς του Ναβάλνι να επισκεφθούν εντός των προσεχών ημερών το στρατολογικό γραφείο της περιοχής τους για να «αποσαφηνιστεί» αν πρέπει να επιστρατευτούν, αλλά ένας άνδρας είπε ότι τους απείλησαν ότι θα τους στείλουν στον πόλεμο.

«Δύο ώρες πριν μας αφήσουν ελεύθερους, μας πήγαν σε ένα δωμάτιο όπου κάθονταν κάποιοι άνδρες και μας παρέδωσαν τα δελτία. Μας είπαν ότι αν δεν υπογράψουμε, θα μας σπάσουν τα δάχτυλα. Επαναλάμβαναν συνέχεια: «Λοιπόν, θα πάτε να πολεμήσετε για μας;», είπε ο άνδρας σύμφωνα με το RusNews.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, όπου παρουσίασε ένα από τα έγγραφα που επιδόθηκαν στους οπαδούς του Ναβάλνι, ο ιδρυτής της αντιπολεμικής ομάδας «Get Lost» Γκριγκόρι Σβερντλίν, σημειώνει ότι ένας άνδρας που του επιβλήθηκε τριήμερη κράτηση «υποχρεώθηκε» να υπογράψει την στρατιωτική κλήτευση μόλις αφέθηκε ελεύθερος.

Η είδηση κυκλοφόρησε ενώ η αστυνομία της Μόσχας διέψευσε αναφορές ότι είχε δοθεί εντολή στους αστυνομικούς να ταυτοποιήσουν όλους όσοι απέτισαν φόρο τιμής στον Ναβάλνι εναποθέτοντας λουλούδια σε μνημείο για τα θύματα διώξεων επί ΕΣΣΔ.

Σύμφωνα με ανεξάρτητα ρωσικά ΜΜΕ και στο Ροστόφ-ον-Ντον η αστυνομία φέρεται να ελέγχει τα έγγραφα ταυτότητας ανθρώπων που άφησαν λουλούδια για τον Ναβάλνι και μοίρασε κλητεύσεις σε ορισμένους άνδρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Με «θετικό πνεύμα» βλέπει η Χαμάς την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

Επτά μήνες από την έναρξη του καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Χαμάς συνεχίζει να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λω...

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Φόρτωση άρθρων...