Δευτέρα
10 Αυγούστου 2026

Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε σε νόμο τη συνθήκη αμοιβαίας άμυνας με τη Βόρεια Κορέα

Πλανήτης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σε νόμο συνθήκη για τη στρατηγική σύμπραξη της χώρας του με τη Βόρεια Κορέα, η οποία περιλαμβάνει πρόβλεψη αμοιβαίας άμυνας, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε από τον Πούτιν και τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν τον Ιούνιο έπειτα από μια σύνοδο κορυφής στην Πιονγκγιάνγκ, καλεί τις δύο χώρες να σπεύσουν σε βοήθεια η μία της άλλης σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης.

Η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου επικύρωσε τη συνθήκη αυτή την εβδομάδα, ενώ η κάτω βουλή την είχε υιοθετήσει τον περασμένο μήνα. Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα γι' αυτή την επικύρωση, το οποίο εμφανίσθηκε σήμερα σε κυβερνητικό ιστότοπο για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Η συνθήκη επιβεβαιώνει τις στενότερες σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Πιονγκγιάνγκ αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε το Φεβρουάριο 2022 την εισβολή της στην Ουκρανία.



Σύμφωνα με αναφορές από τη Νότια Κορέα και δυτικές χώρες, η Βόρεια Κορέα έχει προμηθεύσει όπλα στη Ρωσία. Ουκρανοί εμπειρογνώμονες λένε ότι έχουν βρει ίχνη των όπλων αυτών σε στόχους ρωσικών επιθέσεων.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Πέμπτη ότι η Βόρεια Κορέα έχει στείλει 11.000 στρατιώτες στη Ρωσία και μερικοί απ' αυτούς σκοτώθηκαν σε μάχες με τις δυνάμεις του Κιέβου στη νότια ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει την παρουσία των βορειοκορεατικών στρατευμάτων.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο που δείχνει ζωντανό τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν

Ένα σύντομο βίντεο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ έδωσε στη δημοσιότητα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, σε μία περίοδο που έχουν «φουντώσει» οι φήμε...

Φόρτωση άρθρων...