Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ρωσία: Τρεις νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου σε λίμνη

Πλανήτης

Ελικόπτερο του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας συνετρίβη σε λίμνη στη βόρεια δημοκρατία της Καρέλια. Από την πτώση του Mil Mi-8 τρεις επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές.

Το ελικόπτερο εκτελούσε «εκπαιδευτική πτήση», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων μέσω Telegram, διευκρινίζοντας πως το πλήρωμα ήταν ιδιαίτερα «έμπειρο», είχε «χιλιάδες ώρες πτήσης».

Συντρίμμια του ελικοπτέρου, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ αργά χθες το βράδυ, εντοπίστηκαν 11 χιλιόμετρα από την όχθη της λίμνης Ανιέγκα, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Ευρώπη, σε βάθος περίπου 50 μέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο.

Δύτες και τηλεχειριζόμενο μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα αναπτύχθηκαν στην περιοχή στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την ίδια πηγή.

Ο κυβερνήτης στην Καρέλια, Αρτούρ Παρφέντσικοφ, ενημέρωσε ότι και τα τρία μέλη του πληρώματος είναι νεκρά, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Καρέλια είναι μοιρασμένη ανάμεσα στη Φινλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία, μεταξύ της Λευκής και της Βαλτικής Θάλασσας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Μπορέλ: Ευρωπαϊκά κράτη θα αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου

Αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου. Ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπ...

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές πολιτείες– Τουλάχιστον 5 νεκροί (Photos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την ...

Φόρτωση άρθρων...