Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Ουκρανίας (Video)

Σφοδρό χτύπημα με πυραύλους έγινε σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ στην κεντρική Ουκρανία πριν από λίγες ώρες, μέσα στο οποίο σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκονταν πάνω από 1.000 άτομα.

Το μεγάλο εμπορικό κέντρο φλέγεται από τη μια άκρη ως την άλλη μετά τη ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κρεμεντσούκ της κεντρικής Ουκρανίας.

Κραυγές απόγνωσης ακούγονται από το γεμάτο καπνούς εσωτερικό του κτιρίου.

Κάποιοι προσπαθούν να μπουν στο φλεγόμενο κτίριο για να ψάξουν για επιζώντες με κίνδυνο της ζωής τους.

Έξω τα ασθενοφόρα καταφτάνουν. Πολίτες βοηθούν τους νοσηλευτές να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Την ώρα που έπεσαν οι πύραυλοι στο εμπορικό κέντρο βρίσκονταν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, αναφέρει σε ανάρτηση του ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Οι Αρχές της πόλης λένε πως ο αριθμός των νεκρών ίσως ξεπεράσει τους 100.

Η επίθεση στο Κρεμεντσούκ έγινε καθώς οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων δυτικών οικονομιών συζητούσαν στη Γερμανία για την ουκρανική κρίση. Ο Ζελένσκι ζήτησε από τους εφτά ισχυρούς να στείλουν περισσότερα βαριά όπλα στη χώρα του και να επιβάλουν πιο σκληρές κυρώσεις στους Ρώσους εισβολείς.

«Οι εταίροι μας πρέπει να κινηθούν πιο γρήγορα αν είναι πραγματικοί εταίροι και όχι παρατηρητές. Η αναβλητικότητα σχετικά με τη μεταφορά όπλων προς τη χώρα μας και οι τυχόν περιορισμοί στην πραγματικότητα αποτελούν πρόσκληση προς τη Ρωσία να χτυπά ξανά και ξανά» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε ακόμη από τους ηγέτες των G7 «να καταβάλουν τις μέγιστες προσπάθειες» προκειμένου ο πόλεμος να τελειώσει πριν από το τέλος του χρόνου αλλά με την Ουκρανία σε θέση ισχύος, όπως είπε.

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για την επίθεση στο Κίεβο

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι ένας πύραυλος που έπληξε συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο το περασμένο Σαββατοκύριακο ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα μιας αποτυχίας της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έπληξε την πρωτεύουσα του Κιέβου το Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να δηλώνει ότι οι επιθέσεις συνιστούν ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο της «βαρβαρότητας» της Ρωσίας στις επιθέσεις της κατά της Ουκρανίας.

Σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι πιστεύει πως ένα ουκρανικό πυραυλικό σύστημα Buk αναχαίτισε έναν πύραυλο S-300 ο οποίος εν συνεχεία «έπεσε πάνω σε συγκρότημα κατοικιών»

Η Ρωσία ανέφερε ότι τέσσερις πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν εναντίον εργοστασίου όπλων στο Κίεβο, έπληξαν τους στόχους τους.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι πλήττει αστικούς στόχους, αν και η νέα επίθεση δείχνει το αντίθετο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Φόρτωση άρθρων...