Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε γερμανικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική

Ένα μαχητικό αεροπλάνο Su-27 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει γερμανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας που πλησίαζε τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. 

«Στις 12 Απριλίου 2023, οι ρωσικές υπηρεσίες ελέγχου του εναέριου χώρου στη Βαλτική εντόπισαν στόχο που πλησίαζε τα σύνορα (της χώρας)», ανέφερε η ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας στην πλατφόρμα Telegram.

Ένα μαχητικό Su-27 απογειώθηκε προς αναγνώριση του αεροσκάφους, «ενός P-3C Orion του γερμανικού πολεμικού ναυτικού», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ακολούθως, «το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε από τα σύνορα της Ρωσίας και το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του», συμπληρώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι το γερμανικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τέτοιου είδους επεισόδια μεταξύ αεροσκαφών της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ακόμη και πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 23 Απριλίου

Γεγονότα 1920: Το Εθνικό Τουρκικό Συμβούλιο υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καταλύει την κυβέρνηση του σουλτάνου Μεχμέτ ΣΤ' και δημοσίευει προσωρινό σύνταγμα. 1944: Εκλογές ...

Φόρτωση άρθρων...