Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο με 47 Έλληνες - Ένας νεκρός, 24 τραυματίες (Photos)

Ένας 50χρονος άνδρας νεκρός, μία γυναίκα 30 ετών διασωληνωμένη. Το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο παραβίασε προειδοποιητική πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και είχε κάνει στάσεις σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Ένα τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό άνδρα και 24 τραυματίες έγινε στο κέντρο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 47 Έλληνες.

Το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο παραβίασε προειδοποιητική πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους, σύμφωνα με το Οbservator Antena 1. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει στην μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή. Μετά την πρόσκρουση έσπασαν τα παράθυρα του πούλμαν.

«Και οι τέσσερις άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί έχουν απεγκλωβιστεί, δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Δύο από αυτούς βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο ένας μάλιστα σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Daniel Vasile στο Digi 24.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία, κοντά στο σημείο του δυστυχήματος. Ανάμεσα στους τραυματίες, υπάρχουν δύο παιδιά ενώ δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με το τουριστικό γραφείο που διοργάνωσε την εκδρομή, το λεωφορείο ξεκίνησε από τον Βόλο, έκανε στάση στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη για να πάρει κόσμο και έπειτα συνέχισε για τον προορισμό του στο Βουκουρέστι. Το πρωί έφτασε στο Βουκουρέστι το λεωφορείο που ξεκίνησε χθες βράδυ από την Ελλάδα.

Ο οδηγός του λεωφορείου βρέθηκε αρνητικός σε αλκοόλ και ναρκωτικά, σύμφωνα με νομικές πηγές που μεταδίδει το Οbservator Antena 1. Ο άνδρας εξήγησε στην Αστυνομία ότι κατευθυνόταν προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και το Google Maps πρότεινε τη διαδρομή μέσω του περάσματος Unirii.

Μόλις έφτασαν στο κέντρο, ο οδηγός δεν είδε τη σήμανση και έπειτα έπεσε πάνω σε πινακίδα. 

«Και οι τέσσερις άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί έχουν απεγκλωβιστεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Daniel Vasile στο Digi 24.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία, κοντά στο σημείο του δυστυχήματος. Ανάμεσα στους τραυματίες, υπάρχουν δύο παιδιά ενώ τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η μία γυναίκα δεν έχει τις αισθήσεις της και οι άλλοι δύο έχουν χτυπήσει στο κεφάλι αλλά έχουν τις αισθήσεις τους. Τα μέλη της ελληνικής πρεσβείας, που πήγαν στο σημείο του δυστυχήματος αρχικά, έχουν μεταβεί στα νοσοκομεία. Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας, η γυναίκα που είναι σοβαρά, έχει διασωληνωθεί και είναι 30 ετών

Ο άνδρας που κατέληξε, είναι περίπου 50 ετών. Εκείνοι που δεν τραυματίστηκαν είναι σε ένα ξενοδοχείο.

Ρουμάνοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη υπόγεια διάβαση ήταν προβληματική και είχε κλείσει για ένα διάστημα, ενώ από την ημέρα που άνοιξε και πάλι έχουν σημειωθεί έξι ατυχήματα. 

<iframe width="984" height="553" src="https://www.youtube.com/embed/5IQo4uLWvIM" title="Accident grav la Pasajul Unirii din Capitală. Patru pasageri sunt încarcerați." frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας της Ρουμανίας:

«Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, γύρω στη 1.30 μ.μ., η Τροχαία ενημερώθηκε για ένα τροχαίο στην είσοδο της Pasajul Unirii, με κατεύθυνση από το Bd. Tineretului προς την πλατεία Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός ενός πούλμαν προσέκρουσε στην πύλη του περάσματος Unirii.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου.

Προς το παρόν, η κυκλοφορία είναι περιορισμένη στην περιοχή του ατυχήματος».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Φόρτωση άρθρων...