Παρασκευή
19 Δεκεμβρίου 2025

Σάλος στη Γαλλία με τα σχόλια του Madame Figaro για την 13χρονη κόρη του Σαρκοζί: «Πιο γυναίκα από ποτέ»

Πλανήτης
Tags: Γαλλία

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Γαλλία δημοσίευμα του περιοδικού Madame Figaro, το οποίο χαρακτηρίζει «πιο γυναίκα από ποτέ» την Τζούλια, την 13χρονη κόρη του Νικολά Σαρκοζί και της Κάρλα Μπρούνι.

Το Madame Figaro, ένα από τα πιο δημοφιλή περιοδικά της Γαλλίας, δημοσίευσε φωτογραφίες της Τζούλια σχολιάζοντας: «Ανακαλύπτουμε μία έφηβη που είναι περισσότερο γυναίκα από ποτέ».

Το δημοσίευμα ήρθε μετά από σειρά βίντεο στα social media της κόρης του Νικολά Σαρκοζί, τα οποία τη δείχνουν να κάνει  lip syncing ραπ τραγούδια.

«Η Τζούλια καταγραφεί τον εαυτό της κοιτώντας κατευθείαν στην κάμερα, ντυμένη με ένα μαύρο τοπ, ίσια μαλλιά και επιμελημένα μάτια και μάγουλα» σχολιάσε, μεταξύ άλλων, στο επίμαχο άρθρο του το Madame Figaro.

Αν και στο κείμενο υπήρχε η επισήμανση ότι αναφέρεται σε μία 13χρονη, εντούτοις δεν έλειπαν οι αναφορές στο «στυλ μοντέλου» που κατά τους συντάκτες «είναι μια προφανής συνέχεια της κληρονομιάς της μητέρας της, ένα είδωλο του μόντελινγκ τη δεκαετία του ’90».

Όπως ήταν φυσικό, τόσο του ύφος του δημοσιεύματος, όσο και η φράση «είναι περισσότερο γυναίκα από ποτέ» προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, με χρήστες στα social media να κατηγορούν το περιοδικό για ανάρμοστους και ανεύθυνους χαρακτηρισμούς, σημειώνοντας πως «είναι μόνο ένα παιδί».

Χαρακτηριστική της οργής που προκάλεσε το περιοδικό είναι η ανάρτηση στο Χ της πρώην υπουργού Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γαλλίας, Ναταλί Λοϊσό.

«Μadame Figaro γράφετε για ένα παιδί 13 ετών. Αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί είναι ανάρμοστοι έως και ανεύθυνοι. Σας καλώ να σκέφτεστε πριν να χρησιμοποιήσετε τέτοιες εκφράσεις» έγραψε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, τις ανησυχίες του εξέφρασε και ο Erwan Le Morhedec, δικηγόρος και δοκιμιογράφος από το Παρίσι. «Είναι ένα μικρό κορίτσι» έγραψε για να συμπληρώσει πως «οι γονείς της θα ήταν φρόνιμο να ρίξουν μία ματιά στο λογαριασμό της».

«Το να παρουσιάζεις ένα 13χρονο κορίτσι ως ”περισσότερο γυναίκα από ποτέ΄΄ είναι σοκαριστικό και ντροπιαστικό» σχολίασε με τη σειρά του ο Hugo Baup, κορυφαίος ψυχίατρος στη Γαλλία.

Στα βίντεο, η Τζούλια μιμείται τραγούδια του Maître Gims (Master Gims) – του γαλλοκογκολέζου χιπ-χοπ σταρ που συνδέθηκε με τη ραπ κολεκτίβα Sexion d’Assaut του Παρισιού, μια κολεκτίβα που κατηγορήθηκε για μια σειρά προκαταλήψεων, συμπεριλαμβανομένου του σεξισμού και της ομοφοβίας.

@giulia.sarkozy #fakebody ♬ original sound - giulia.sarkozy

Μετά τις αντιδράσεις η επίμαχη ανάρτηση του γαλλικού περιοδικού «κατέβηκε» από το Χ, χωρίς, ωστόσο, το Madame Figaro να αποσύρει το άρθρο του ή να ζητήσει συγγνώμη για τους επίμαχους χαρακτηρισμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύνοδος Κορυφής: Οι Ευρωπαίοι θα εξετάσουν την χρήση των ρωσικών περιουσιακών για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Να εξετάσουν την επιλογή για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας το 2026 και το 2027, μέσω των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων αντί της επιλογής του από κοινού δανεισμού της Ε...

Προκλητικός ο Πούτιν: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες «είναι ληστές», θα έχουν σοβαρές συνέπειες - Η Ουκρανία ξεκίνησε τον πόλεμο

Στη μαραθώνια τηλεοπτική του συνέντευξη, που είναι σε εξέλιξη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε, μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση στο Κίεβο ξεκίνησε τον πόλεμο στην ανατολική Ο...

Φόρτωση άρθρων...