Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Σαρλ Μισέλ: Έγκλημα πολέμου η αδιάκριτη επίθεση της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Πλανήτης

Την οργή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον πολλών Ουκρανικών πόλεων, με πολλούς να χαρακτηρίζουν την επίθεση εναντίον αμάχων ως έγκλημα πολέμου, ενώ δεν λείπει και ο σκεπτικισμός για την τροπή που παίρνει πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τον Γάλλο πρόεδρο να κάνει λόγο για «εις βάθος μεταβολής της φύσης» της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, «εγκλήματα πολέμου» χαρακτηρίζει τις αδιάκριτες επιθέσεις της Ρωσίας κατά αμάχων, με ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τονίζοντας ότι το ρωσικό καθεστώς θα λογοδοτήσει.

«Οι φρικτές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου και άλλων πόλεων σε όλη την Ουκρανία δείχνουν την απόγνωση του Κρεμλίνου. Αυτές οι αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον αμάχων είναι εγκλήματα πολέμου. Παραμένουμε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και να καταστήσουμε υπόλογο το ρωσικό καθεστώς – θα το αντιμετωπίσουμε με τους εταίρους μας στην G7», αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Με «θετικό πνεύμα» βλέπει η Χαμάς την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

Επτά μήνες από την έναρξη του καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Χαμάς συνεχίζει να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λω...

Columbia: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την Αστυνομία για τους διαδηλωτές

Η ένωση καθηγητών πανεπιστημίου του Columbia καταθέτει πρόταση μομφής κατά της προέδρου του Columbia Minouche Shafik γιατί κάλεσε την Αστυνομία για να σπάσει την κατάληψη των φιλοπ...

Φόρτωση άρθρων...