Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Σαρωτική επικράτηση Τραμπ στην Αϊόβα – Δεύτερος ο Ντε Σάντις

Πλανήτης

Με το εμφατικό ποσοστό του 51,1% επικρατεί ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικανών, στην πολιτεία Αϊόβα, για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα αμερικανικά εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο μεγιστάνας επιβεβαίωσε το καθεστώς του αδιαφιλονίκητου φαβορί της αμερικανικής παράταξης της Δεξιάς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CNΝ.

Κατά το αμερικανικό δίκτυο, με βάση το 95% των ψήφων των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικανών στο «caucus», ο τέως πρόεδρος Τραμπ εξασφάλιζε το 51,1%, ο Ρον ντε Σάντις το 21,2% και η Νίκι Χέιλι το 19,0%.

Η συντριπτική ήττα του τέταρτου στη σειρά Βίβεκ Ραμασουάμι τον υποχρέωσε να αποσυρθεί από την κούρσα και να δηλώσει ότι πλέον στηρίζει την υποψηφιότητα Τραμπ.

Σύμφωνα με το CNN ο Ντ. Τραμπ θα εξασφαλίσει στη μεσοδυτική πολιτεία τουλάχιστον 20 εκλέκτορες, ο Ρ. ντε Σάντις οκτώ, η Ν. Χέιλι επτά και ο Β. Ραμασουάμι δύο, οι οποίοι πλέον προστίθενται και αυτοί ουσιαστικά στον κ. Τραμπ. Μένουν τρεις ακόμη εκλέκτορες να κριθούν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου για Νετανιάχου και ηγέτη της Χαμάς ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατ...

Σφοδρές αντιδράσεις στο Ισραήλ για τα εντάλματα του Διεθνούς Δικαστηρίου - «Θυμίζει ναζιστική προπαγάνδα»

«Σκανδαλώδη» χαρακτήρισε την κίνηση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετ...

Φόρτωση άρθρων...