Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Κύπρο

Πλανήτης

Σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 4:40 τα ξημερώματα στην Κύπρο. Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 63 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λάρνακας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα. 
 
Ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή της Ξυλοφάγου, 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παραλιμνίου και εστιακό βάθος 45 χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κύπρο και ιδιαίτερα στη Λάρνακα, τη Λεμεσό, τη Λευκωσία και την Αμμοχώστο. Ακόμα, ο σεισμός έγινε αντιληπτός σε Τουρκία Συρία, Ισραήλ και Λίβανο.

Από τη σεισμική δόνηση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί η υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου, ο σεισμός είχε μέγεθος 4.9 Ρίχτερ.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

WSJ: Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας από το Ισραήλ στη Χαμάς για εκεχειρία, διαφορετικά ξεκινά η εισβολή στη Ράφα

Μία εβδομάδα διορία για την αποδοχή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός δίνει το Ισραήλ στην Χαμάς, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με την Wall Street...

Σαν σήμερα - 4 Μαΐου

Γεγονότα 1626: Ο Ολλανδός εξερευνητής, Πέτερ Μίνουιτ καταφθάνει στη Νέα Ολλανδία, σημερινό νησί του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη 1675: Ο Βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος Β΄ δίνει εντο...

Φόρτωση άρθρων...