Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Έσωσε την 20χρονη Αϊρίν η ΕΜΑΚ

Η 20χρονη ζητούσε να της κόψουν το πόδι για να την απελευθερώσουν. Η ΕΜΑΚ ανέσυρε νεκρό μωράκι, έχει σκοτωθεί και η μητέρα του.

Πλανήτης

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης μίας 20χρονης στην πόλη Χατάι της Τουρκίας. Η 20χρονη Αϊρίν, η οποία βρισκόταν κάτω από τα χαλάσματα για περισσότερες από 48 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό, φώναξε και οι διασώστες της ΕΜΑΚ έσπευσαν προσπαθώντας να την απεγκλωβίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αϊρίν βρισκόταν σε βάθος 10 με 15 μέτρα. Παρείχαν στη νεαρή γυναίκα οξυγόνο και ό,τι άλλο χρειαζόταν, ενώ ταυτόχρονα της έδιναν κουράγιο.

Η 20χρονη ζήτησε νωρίτερα από τους διασώστες να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του ποδιού της προκειμένου να την απεγκλωβίσουν.

Η εικόνα, με τη μητέρα της να έχει πέσει από πάνω της για να την προστατεύσει, τους σόκαρε. Η ίδια η νεαρή ζήτησε αρχικά από τους Έλληνες διασώστες να της κόψουν το πόδι για να την απελευθερώσουν.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ δεν λύγισαν ούτε από τον μετασεισμό, που ανάγκασε τους υπευθύνους τους να τους ζητήσουν να απομακρυνθούν επειδή κινδύνευαν οι ίδιοι. Η Αϊρίν είναι το πέμπτο άτομο, μαζί με τον 50χρονο και ακόμα τρία παιδιά που απεγκλωβίστηκαν ζωντανοί από την Ελληνική Αποστολή Διάσωσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, δήλωσε νωρίτερα τα εξής: «Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία πολύ μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση. Ο διασώστης της ΕΜΑΚ που είναι μπροστά κρατάει το χέρι της 20χρονης Αϊρίν».

«Η κοπέλα δεν αφήνει, πραγματικά έχει γαντζωθεί πάνω στον διασώστη, ένα δοκάρι έχει φρακάρει το πόδι της. Θα βγει ζωντανή, προσπαθούμε να απελευθερώσουμε το πόδι της. Νομίζω ότι θα είναι η 5η διασωθείσα που θα καταγράψει αυτή την επιτυχία η ελληνική αποστολή. Σας μεταφέρω μόνο μία εικόνα που μου μετέφερε ο πρώτος διασώστης μπροστά. Είχε έναν μετασεισμό και έπρεπε να βγουν τα παιδιά έξω», συμπλήρωσε ο κ. Αρτοποιός.

«Προσπαθεί με νοήματα να έχει μια επαφή με τον διασώστη μας. Έχει γαντζωθεί πάνω στο χέρι του και προσπαθεί με κάθε τρόπο ο διασώστης να της δώσει το κουράγιο που χρειάζεται, την ψυχολογική υποστήριξη. Η γυναίκα αυτή είναι ταλαιπωρημένη. Μας είπε μόνο πώς τη λένε, γιατί δεν ξέρει αγγλικά. Νομίζω ότι θα είναι η επόμενη διασωθείσα, την οποία περιμένουμε από ώρα σε ώρα να βγει έξω», είχε δηλώσει επίσης.

Η ΕΜΑΚ ανέσυρε νεκρό μωράκι, έχει σκοτωθεί και η μητέρα του

Συγκλονιστικές είναι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στην πόλη Χατάι της Τουρκίας, όπου επιχειρούν τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ προκειμένου να απεγκλωβίσουν μία 20χρονη γυναίκα που έχει παγιδευτεί στα ερείπια κτιρίου, το οποίο κατέρρευσε από τον φονικό σεισμό.

Μαζί με την 20χρονη Αϊρίν εγκλωβίστηκαν και ένα μωράκι με την μητέρα του, που, δυστυχώς, διαπιστώθηκε ότι έχουν χάσει την ζωή τους. Τα στελέχη της ΕΜΑΚ κατάφεραν να τους προσεγγίσουν και ανέσυραν νεκρό το μωράκι, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η επιχείρηση για την ανάσυρση της νεκρής μητέρας του. Οι στιγμές είναι δραματικές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Φόρτωση άρθρων...