Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Σενάρια για αλλαγή σχεδίων του Ισραήλ για τη χερσαία εισβολή στη Γάζα – «Η επόμενη φάση μπορεί να είναι διαφορετική»

Ανοικτό φαίνεται να είναι το ενδεχόμενο αλλαγής των σχεδιασμών αναφορικά με την αναμενόμενη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού. 

Σε δήλωσή του ότι «μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό» καταδεικνύει ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ φαίνεται πως εξετάζουν κι άλλες επιλογές για το επόμενο στάδιο της εκστρατείας τους, εκτός από μία χερσαία επίθεση στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για την επόμενη φάση της επίθεσης, αλλά τα σχέδια ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στα όσα συζητούνται περί χερσαίας εισβολής, δήλωσε σήμερα  εκπρόσωπος του στρατού.

«Ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου. Δεν έχουμε πει ποια θα είναι. Όλοι μιλούν για χερσαία επίθεση. Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Richard Hecht σε τακτική ενημέρωση με δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters, ενώ δεν προχώρησε σε άλλες διευκρινίσεις.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι η συζήτηση για το καθεστώς στη Γάζα, μετά τον πόλεμο, θα αποτελέσει ένα «παγκόσμιο ζήτημα».
Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι το καθεστώς της Λωρίδας της Γάζας μετά την προγραμματισμένη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα θα είναι ένα «παγκόσμιο ζήτημα» για συζήτηση από τους πολιτικούς του Ισραήλ και με άλλες χώρες.

«Έχουμε όλα τα πιθανά σενάρια κατάληξης», είπε ο υποναύαρχος Daniel Hagari στα Μέσα Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο ισραηλινός στρατός σχεδιάζει να παραμείνει και να κυβερνήσει την Γάζα, μετά την χερσαία εισβολή.

Στη Γάζα 2.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισραηλινές επιθέσεις και 11.000 έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι μισοί είναι γυναίκες και παιδιά. Μόνο κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, 71 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον της Χαν Γιούνις και της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας. Από τις επιθέσεις επλήγησαν σπίτια, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera επικαλούμενο αξιωματούχους του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 12 Μαΐου

Γεγονότα 1551: Ιδρύεται το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Αμερικής, το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Αγίου Μάρκου στην Λίμα του Περού 1743: Η Μαρία Τερέζα της Αυστρίας στέφεται βασίλι...

Ρωσία: Κατέρρευσε πολυόροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό πύραυλο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν όλο το τμήμα ενός πολυόροφου κτιριακού συγκροτήματος διαμερισμάτων κατέρρευσε μετά το πλήγμα που δέχθηκε από ου...

Συνέντευξη Ερντογάν: «Αγαπάμε το περιβάλλον, αλλά δεν θα δεχθούμε de facto καταστάσεις στο Αιγαίο»

Ο Ταγίπ Ερντογάν, στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή», κάνει λόγο για πολύ καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογραμμίζοντας πάντως ότι και να υπάρχουν διαφορές σε θέματα κ...

Φόρτωση άρθρων...