Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Σερβία: Ο μακελάρης φορούσε μπλούζα με ναζιστικό σύμβολο – Τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς

Πλανήτης

Ναζιστής είναι ο 21χρονος που προκάλεσε νέο μακελειό στην Σερβία, τα ξημερώματα της Παρασκευής (05.05.2023) νότια του Βελιγραδίου.

Ο Ούρος Μπλάζιτς έσπειρε τον όλεθρο με ένα καλάσνικοφ, στα χωριά Μάλο Όρασγε, Ντούμπονα και Σέπσιν, τα οποία βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Βελιγράδι, σε ένα ακόμα λουτρό αίματος μέσα σε λίγες μέρες στην Σερβία.

Συνολικά 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν από τους συνολικά 25 πυροβολισμούς του.

Ναζιστικό σύμβολο στη μπλούζα που φορούσε

Ο Μπλάζιτς συνελήφθη μετά από ένα βράδυ ανθρωποκυνηγητού, κοντά στο Κραγκούγεβατς. Είχε βρει καταφύγιο σε έναν θείο του, ο οποίος συνελήφθη και αυτός μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του, επειδή έκρυψαν τον 21χρονο.

Όταν συνελήφθη φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «γενιά 88». Το 88 είναι αριθμός – σύμβολο των Ναζί, που συμβολίζει το «Heil Hitler», μιας και το «H» είναι το 8ο γράμμα στο γερμανικό αλφάβητο.

Μάλιστα η μπλούζα έγραφε και «σε περιοδεία» έχοντας το χάρτη της Ευρώπης, εννοώντας πως η ναζιστική εγκληματική θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη.

Το «κίνητρο» και τα πρώτα λόγια στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, ο οποίος ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα για την οπλοκατοχή, ο Μπλάζιτς θεωρούσε πως η Σερβία είχε «υποτιμηθεί» και πως έπρεπε να γίνει μεγάλη ξανά.

Όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν οι πρώτες λέξεις του ήταν «σεβασμός», κάτι που επανέλαβε ίσως και 100 φορές.

Ο νεαρός ο οποίος φέρεται να διέπραξε αλλεπάλληλες επιθέσεις χρησιμοποιώντας αυτόματο τουφέκι σε χωριά της Σερβίας συνελήφθη από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Φόρτωση άρθρων...