Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Σφαγή της Μπούκα: Η Γερμανία έχει στην κατοχή της συνομιλίες που «δείχνουν» ρωσική ευθύνη

Πλανήτης

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ενδείξεις ότι η Ρωσία εμπλέκεται στο φόνο αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούκα με βάση δορυφορικές φωτογραφίες, δήλωσε σήμερα πηγή στις γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε πως η υπηρεσία πληροφοριών υπέκλεψε μηνύματα ασυρμάτου από ρωσικές στρατιωτικές πηγές, στα οποία γίνεται αναφορά στους φόνους αμάχων στην Μπούκα.

«Είναι αλήθεια ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ενδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων από Ρώσους στην Μπούκα», δήλωσε η πηγή. «Ωστόσο αυτά τα ευρήματα για την Μπούκα αφορούν δορυφορικές εικόνες. Τα μηνύματα ασυρμάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια ότι αφορούν την Μπούκα».

Η πηγή δεν επεκτάθηκε. Δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι υφίσταται κάποια διαταγή από το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αναφορικά με την Μπούκα.

Η Μπούκα, σε απόσταση 37 χλμ. βορειοδυτικά του Κιέβου, είχε καταληφθεί από ρωσικά στρατεύματα για περισσότερο από ένα μήνα μετά την εισβολή τους στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία. Τοπικοί αξιωματούχοι λένε πως περισσότεροι από 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικές δυνάμεις μόνο στην Μπούτσα και περίπου 50 απ’ αυτούς εκτελέστηκαν. Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες.

Το Spiegel ανέφερε ακόμη πως υπάρχουν επιπλέον ηχογραφήσεις, η φυσική προέλευση των οποίων είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί, πράγμα που σημαίνει, όπως αναφέρει το περιοδικό, πως παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.

Το γραφείο συλλογής εξωτερικών πληροφοριών της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Der Spiegel.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου. Το Κρεμλίνο δήλωσε προχθές, Τρίτη, ότι οι δυτικοί ισχυρισμοί πως ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν πολίτες στην Μπούτσα είναι «τερατώδης πλαστογραφία» με στόχο τη δυσφήμηση του ρωσικού στρατού και τη δικαιολόγηση νέων δυτικών κυρώσεων.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τα στοιχεία για εκτελέσεις αμάχων κυνικό τέχνασμα της Ουκρανίας και των δυτικών υποστηρικτών της, για τους οποίους η Μόσχα λέει πως έχουν καταληφθεί από μεροληπτική αντιρωσική παράνοια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 19 Απριλίου

Γεγονότα 531 – Μάχη του Καλλίνικου: Ο Βυζαντινός στρατός υπό τις οδηγίες του Βελισαρίου ηττάται από τους Πέρσες στη βόρεια Συρία 1770 – Ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρίζει την...

Φόρτωση άρθρων...