Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για γερουσιαστής στις εκλογές στην Ιταλία

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός του ιταλικού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος γερουσιαστής στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Ο Καβαλιέρε τόνισε επίσης, ότι το κόμμα της συντηρητικής συμμαχίας, που θα λάβει περισσότερες ψήφους, θα υποδείξει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα το όνομα του υποψήφιου πρωθυπουργού της παράταξης.

«Αν το πρόσωπο αυτό θα είναι η Τζόρτζια Μελόνι, των Αδελφών της Ιταλίας, είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί πως είναι κατάλληλη για τον ρόλο αυτό», τόνισε ο Μπερλουσκόνι.

«Δεν με ενδιαφέρει η μάχη για την ηγεσία της κεντροδεξιάς, ενθουσιάζομαι περισσότερο σκεπτόμενος όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε, όπως την καταπολέμηση της φορολογικής και της δικαστικής καταπίεσης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

Σχετικά, τέλος, με τη δημιουργία ενός τρίτου, κεντρώου πόλου, ο πρόεδρος του κόμματος Αzione Κάρλο Καλέντα δήλωσε σήμερα το πρωί πως, «σε ό,τι αφορά τα βασικά θέματα, η σχετική συμφωνία με τον αρχηγό του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, τον Ματέο Ρέντσι, έχει ήδη επιτευχθεί».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Ρωσία: Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι – Τον υποβίβασαν σε ψάλτη

Τιμωρία για τον ιερέα που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι, από την Επισκοπή Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η θρησκευτική αρχή της Μό...

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για τον σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Ο 16χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσ...

Φόρτωση άρθρων...