Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Σκόπια: Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Συνταγματική Αναθεώρηση

Πλανήτης

Στην εφημερίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων δημοσιεύτηκαν οι τέσσερις τροπολογίες και ο συνοδευτικός συνταγματικός νόμος, τα οποία ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία την περασμένη Παρασκευή από τη Βουλή της γειτονικής χώρας.

Το ΦΕΚ φέρει ημερομηνία 12 Ιανουαρίου και η δημοσίευση φέρει την υπογραφή του προέδρου της Βουλής των Σκοπίων, Ταλάλ Τζαφέρι.

Οι τέσσερις τροπολογίες που υιοθέτησε η Βουλή και δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των Σκοπίων, αφορούν στην αλλαγή της ονομασίας της χώρας (από Δημοκρατία της Μακεδονίας που είναι σήμερα σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), το προοίμιο του Συντάγματος, τη μέριμνα της Πολιτείας για τη διασπορά και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών των Σκοπίων.

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί σε ισχύ εάν κυρωθεί από την Βουλή των Ελλήνων, όπως και το πρωτόκολλο προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ- «Είναι ακόμη πολύ όμορφη, δείχνει σαν να είναι ζωντανή»

Ανακουφισμένοι δήλωσαν σε συνέντευξή τους στη New York Post οι γονείς της Σάνι Λουκ, που επέστρεψε η σορός της κόρης τους στο Ισραήλ. Λίγες ώρες νωρίτερα σε μια επιχείρηση της Τ...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 70χρονος κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο σύμφωνα με νέα ενημέρωση των αρχών. Το ειδικό ποινικό δικαστήριο της Σλοβακίας απο...

Φόρτωση άρθρων...