Παρασκευή
31 Μαΐου 2024

Sky News: Τα τρία μηνύματα από το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν

Πλανήτης

Τα αντίποινα του Ισραήλ φαίνεται πως ξεκίνησαν στη διάρκεια της νύχτας, με τις πληροφορίες από τις ΗΠΑ να κάνουν λόγο για χτύπημα σε εγκατάσταση στο Ιράν. Ο ανταποκριτής του Sky News στη Μέση Ανατολή, Alistair Bunkall, έκανε κάποιες αρχικές σκέψεις και μια σύντομη ανάλυση για την τρομακτική εξέλιξη.

«Θα μπορούσε να είναι ένα μοναδικό χτύπημα σε έναν προμελετημένο στόχο για να στείλει τρία μηνύματα:

Πρώτον, για να αποκαταστήσει την «ισορροπία». Μας χτυπήσατε, ξεπεράσατε μια κόκκινη γραμμή, χτυπώντας μας μέσα στο Ισραήλ, θα σας χτυπήσουμε κι εμείς.

Δεύτερον, αν πρόκειται για ένα μόνο χτύπημα στο εργοστάσιο παραγωγής, θα στείλει επίσης ένα μήνυμα ότι είναι μια προσεκτικά ισορροπημένη και μελετημένη απάντηση: δεν είναι απλώς μια επίθεση στο Ιράν.

Και τρίτον, στέλνει ένα μήνυμα στην ιρανική ηγεσία ότι μπορούμε να σας χτυπήσουμε βαθιά μέσα στο Ιράν, τα αεροσκάφη μας μπορούν να πετάξουν κοντά ή μέσα στον εναέριο χώρο σας χωρίς να μας αντιληφθείτε, και επομένως μπορούμε να κάνουμε πολύ χειρότερα αν μας πιέσουν».

Ο Bunkall προσθέτει ότι υπάρχουν επίσης κάποιες αναφορές για εκρήξεις στη Συρία και το Ιράκ.

Λέει ότι είναι πιθανό να πρόκειται για Ισραηλινούς που εξουδετερώνουν στόχους φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής, αλλά είναι πιο πιθανό να είναι τα αεροσκάφη τους που σπάνε το φράγμα του ήχου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Guardian: Σε συναγερμό η Ευρώπη για ύποπτο εμπρησμό και σαμποτάζ που συνδέεται με τη Μόσχα

Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ευρώπη, μετά από μια σειρά από μυστηριώδεις πυρκαγιές και επιθέσεις σε υποδομές στη Βαλτική, τη Γερμανία και τ...

«Λιώνει» στους 52,9 βαθμούς Κελσίου το Νέο Δελχί - Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από τον ακραίο καύσωνα

Στο Νέο Δελχί καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος για φέτος λόγω της ζέστης, την ώρα που η θερμοκρασία έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ στην πρωτεύουσα της Ινδίας, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσ...

Σαν σήμερα - 30 Μαΐου

Γεγονότα 1381 - Έναρξη της Εξέγερσης των Χωρικών στην Αγγλία. 1416 - Η Σύνοδος της Κωνσταντίας, η οποία συγκλήθηκε από τον αυτοκράτορα Σιγισμόνδο, υποστηρικτή του Αντίπαπα Ιω...

Φόρτωση άρθρων...