Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Σλοβακία: Ο Πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του

Εξιτήριο από το νοσοκομείο φαίνεται πως πήρε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση. Σύμφωνα με την Pravda.sk, η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί και πλέον έχει ξεκινήσει η αποκατάστασή του.

Το σλοβάκικο portal αναφέρει ότι ο Φίτσο θα αναρρώσει πλήρως στο σπίτι του, κατόπιν επιθυμίας του. Η διευθύντρια του Faculty Hospital, Miriam Lapunikova, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη μεταφορά του μέσω του τηλεοπτικού δικτύου «ta3». Σύμφωνα με το RTVS, το ελικόπτερο με τον Σλοβάκο Πρωθυπουργό έφτασε γύρω στις 18:00, απογειώθηκε από την Μπάνισκα Μπίστριτσα και προσγειώθηκε στην Μπρατισλάβα.

Στις 15 Μαΐου, ο 71χρονος συγγραφέας Juraj Cintula πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τέθηκε αμέσως υπό κράτηση από την αστυνομία. Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Μπάνισκα Μπίστριτσα, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση.

Ο Juraj Cintula είναι υπό κράτηση και αντιμετωπίζει ποινή από 25 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η εισαγγελία του Παρισιού αναλαμβάνει την έρευνα για το σαμποτάζ που προκάλεσε χάος στον σιδηρόδρομο

Έρευνας για το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν εσκεμμένα σε εγκαταστάσεις της SNCF, της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων, ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκιό. Η Εθνι...

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία (βίντεο)

Με ένα τηλεφώνημα με την Κάμαλα Χάρις έκαναν γνωστή ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ τη στήριξη τους στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του...

Φόρτωση άρθρων...