Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Σολτς: «Δεν θα πάω στο Κιέβο για μια φωτογραφία, αλλά όταν θα έχω κάτι συγκεκριμένο»

Πλανήτης

Για ακόμα μία φορά ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, απέφυγε να ανακοινώσει ενδεχόμενη επίσκεψή του στο Κίεβο, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο ταξίδι «δεν επιτρέπεται να είναι απλώς μια ευκαιρία για φωτογραφία».

Παράλληλα, ο Γερμανός καγκελάριος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, μετά και την πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε μια ομάδα ανθρώπων που πάνε μέσα-έξω για μια φωτογραφία. Όταν θα το κάνω, θα πρόκειται για πολύ συγκεκριμένα πράγματα και θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένα - και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε», ανέφερε ο Όλαφ Σολτς σε τηλεοπτική συζήτηση με πολίτες που οργανώθηκε από τον ιδιωτικό σταθμό RTL.

Απαντώντας στο σχόλιο ενός από τους πολίτες, ο οποίος θεωρεί, όπως είπε, σημαντικό και τον συμβολισμό, π.χ. της επαναλειτουργίας της γερμανικής πρεσβείας στο Κίεβο από την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, ο Όλαφ Σολτς είπε: «Δεν υποτιμώ τίποτα, αλλά είμαι υπέρ της σοβαρής πολιτικής» και πρόσθεσε ότι ήταν λογικό η Αναλένα Μπέρμποκ να μεταβεί στο Κίεβο για να ανοίξει και πάλι την πρεσβεία. Θα πάρουμε βήμα βήμα τις σωστές αποφάσεις».

Ερωτώμενος για την επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, ο Όλαφ Σολτς παραδέχθηκε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την εξέλιξη του πολέμου, καθώς δεν διέκρινε, όπως είπε, κάποια μεταστροφή από την πλευρά του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

«Για να τελειώσει ο πόλεμος, πρέπει η Ρωσία να πάρει την απόφαση να έρθει σε συνεννόηση με την Ουκρανία και μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η ρωσική πλευρά έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώνει όσο το δυνατόν συντομότερα», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Φόρτωση άρθρων...