Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

O Σολτς κατηγορεί τη Ρωσία για σκόπιμη καθυστέρηση στην επιστροφή της τουρμπίνας του Nord Stream 1

Πλανήτης

Για καθυστερήσεις στην επιστροφή της τουρμπίνας του Nord Stream 1, που πήγε για επισκευή στον Καναδά, κατηγόρησε τη Ρωσία ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

«Αυτή (η τουρμπίνα) μπορεί να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Η τουρμπίνα λειτουργεί», είπε ο Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο στη Siemens.

«Η μη εκπλήρωση των συμβάσεων προμήθειας φυσικού αερίου δεν έχει κανέναν τεχνικό λόγο», πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Οι ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία ότι περιορίζει τις προμήθειες φυσικού αερίου με προσχήματα ως εκδίκηση για τις δυτικές κυρώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Μόσχα αρνείται τις αιτιάσεις και ανέφερε προβλήματα με την τουρμπίνα ως τον λόγο για τις χαμηλότερες ροές αερίου μέσω του Nord Stream 1.

Σύμφωνα με το Reuters, ανώτερος διευθυντής του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom δήλωσε ότι η παράδοση της τουρμπίνας στη Γερμανία από τον Καναδά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης δεν ήταν σύμφωνη με τη σύμβαση.

Το Βερολίνο «παγώνει» την έκτακτη εισφορά για το φυσικό αέριο

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση της Γερμανίας θα πρέπει να τροποποιήσει ξανά τον νόμο για την ενεργειακή ασφάλεια τον Σεπτέμβριο, καθώς η έκτακτη εισφορά φυσικού αερίου δεν μπορεί ακόμη να επιβληθεί σε όλους τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με συμβόλαια για σταθερές τιμές, δήλωσαν κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές πηγές στο Reuters.

Η έκτακτη εισφορά φυσικού αερίου, η οποία ήταν προγραμματισμένο να τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο, είχε προβλεφθεί ως μέσο εισροής χρημάτων από όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου για την υποστήριξη των εισαγωγέων φυσικού αερίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αυξανόμενες τιμές λόγω της μείωσης των ροών εξαγωγής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Πηγές του κλάδου είπαν στο Reuters ότι περίπου το ένα τέταρτο των συμβολαίων των καταναλωτών φυσικού αερίου έχουν ρήτρες που εγγυώνται σταθερές τιμές, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προσθήκη εισφοράς.

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας αρνήθηκε να σχολιάσει.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 20 Απριλίου

Γεγονότα 1303: Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα Ρώμης από τον Πάπα Βονιφάτιο Η΄. 1534: Ο Ζακ Καρτιέ ξεκινά το ταξίδι του προς τη σημερινή ανατολική ακτή του Καναδά, τη Νέα...

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Φόρτωση άρθρων...