Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σολτς: «Να μην κάνουμε τη ζωή πιο δύσκολη για τους αντιπάλους του Κρεμλίνου να φύγουν από τη Ρωσία»

Πλανήτης

«Ενώ υπάρχει περιθώριο για μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την απαγόρευση των Ρώσων τουριστών, είναι σημαντικό να μην κάνουμε τη ζωή πιο δύσκολη για τους αντιπάλους του Κρεμλίνου να φύγουν από τη Ρωσία», τόνισε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

«Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι ότι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φεύγουν από τη Ρωσία επειδή διαφωνούν με το ρωσικό καθεστώς», είπε ο Γερμανός μετά από συνάντηση με ηγέτες των σκανδιναβικών χωρών στο Όσλο τη Δευτέρα.

«Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουμε δεν θα πρέπει να κάνουν πιο περίπλοκο το να μπορούν να φύγουν από τη χώρα, για να ξεφύγουν από την ηγεσία και τη δικτατορία στη Ρωσία», πρόσθεσε ο Όλαφ Σολτς.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, που ήταν επίσης στη συνάντηση, ζήτησαν να απαγορευτεί η είσοδος των Ρώσων τουριστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλιστεί ότι και αυτοί θα πληρώσουν πρόστιμο για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Φόρτωση άρθρων...