Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Σολτς: Ο «πόλεμος του Πούτιν» απειλεί όλη την Ευρώπη – Στροφή Βερολίνου με εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ

Πλανήτης

Έκτακτη συνεδρίαση είχε σήμερα το γερμανικό κοινοβούλιο με επίκεντρο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκανε λόγο για έναν επιθετικό πόλεμο του Πούτιν ο οποίος απειλεί την ελευθερία και την ακεραιτότητα όχι μόνο της Ουκρανίας αλλά και όλης της Ευρώπης.

«Είναι αναγκαία η ενίσχυση της άμυνας της Γερμανίας και γι’ αυτό θα διατεθεί ένα έκτακτο κονδύλιο 100 δισ. ευρώ για την ενίσχυση του γερμανικού στρατού», τόνισε.

«Ο Πούτιν επέλεξε αυτόν τον πόλεμο, όχι ο ρωσικός λαός, επομένως πρέπει να δούμε ξεκάθαρα ότι αυτός είναι ο πόλεμος του Πούτιν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, μιλώντας για την αποστολή γερμανικών όπλων στην Ουκρανία, τόνισε ότι «δεν υπήρχε άλλη δυνατή απάντηση στην επιθετικότητα του Πούτιν».

Εχθές, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να παράσχει, το συντομότερο δυνατό, 1.000 αντιαρματικά όπλα και 500 πυραύλους εδάφους-αέρος στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 17 Απριλίου

Γεγονότα 1080 - Πεθαίνει ο Χάραλντ Γ΄ της Δανίας και τον διαδέχεται ο Κνούτος Δ΄ της Δανίας, ο οποίος αργότερα θα γίνει ο πρώτος Δανός που αγιοποιείται. 1492 - Η Ισπανία και ...

Γαλλία: Εκκενώνεται η μεγαλύτερη κατάληψη της χώρας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Η μεγαλύτερη κατάληψη στη Γαλλία -που φιλοξενούσε έως και 450 μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νόμιμα στη χώρα, σύμφωνα με τις ενώσεις- βρίσκεται από σήμερα το πρωί ...

Πρωτοφανείς πλημμύρες στο Ντουμπάι: Έπεσε βροχή ενός έτους μέσα σε μια μέρα (βίντεο)

Η Emirates Airlines ανέστειλε σήμερα έως τα μεσάνυχτα το τσεκ-ιν των επιβατών που αναχωρούν από το Ντουμπάι αφού βροχοπτώσεις ρεκόρ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στα Ηνωμένα Αραβικά...

Φόρτωση άρθρων...