Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Σουλτς: Θα υπάρξει Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών

Πλανήτης

«Θα υπάρξει ένας Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών», δήλωσε ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στην απάντηση που πρέπει να δώσει η επόμενη γερμανική κυβέρνηση στις προτάσεις του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Το έγγραφο στο οποίο καταλήξαμε αποτελεί μεταστροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική», δήλωσε ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF που θα μεταδοθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Στο 28σέλιδο κείμενο που προέκυψε από τις πενθήμερες διερευνητικές συνομιλίες αναφέρεται ότι η πιθανή κυβέρνηση «μεγάλου» συνασπισμού δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με τον κ. Μακρόν, στη βάση των προτάσεών του για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Σαν σήμερα - 3 Μαΐου

Γεγονότα 1802: Η Ουάσινγκτον αποκτά καταστατικό χάρτη. 1808: Ισπανοί πατριώτες εκτελούνται στη Μαδρίτη από τις δυνάμεις του Ναπολέοντα που έχουν εισβάλλει στην Ιβηρική. Με αφ...

Φόρτωση άρθρων...