Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

SpaceX: Προγραμματίζει σήμερα τη νέα δοκιμαστική εκτόξευση του Starship

Πλανήτης
Tags: SpaceX, Starship

Η SpaceX του  Ίλον Μασκ επαναπρογραμμάτισε την πρώτη εκτόξευση του διαστημοπλοίου Starship της επόμενης γενιάς για την Πέμπτη σε μια πολυαναμενόμενη αλλά σύντομη δοκιμαστική πτήση χωρίς πλήρωμα από την ακτή του Κόλπου του Τέξας.

Οι τελικές προετοιμασίες βρίσκονταν σε εξέλιξη στο χώρο εκτόξευσης Starbase της εταιρείας ανατολικά του Μπράουνσβιλ του Τέξας, για την εκτόξευση τρεις ημέρες μετά τη ματαίωση μιας προηγούμενης προσπάθειας εκτόξευσης κοντά στο τέλος της αντίστροφης μέτρησης λόγω μιας παγωμένης βαλβίδας συμπίεσης.

Αν δεν υπάρξουν άλλα εμπόδια την Πέμπτη, το πυραυλικό σύστημα, με ύψος μεγαλύτερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας (120 μέτρα), επρόκειτο να εκτοξευθεί μεταξύ 9:30 και 10:30 π.μ. (1330 έως 1430 GMT) σε μια προγραμματισμένη 90λεπτη πρώτη πτήση στο διάστημα, λίγο πριν από την τροχιά της Γης.

Η πρώτη απογείωση του νεοσυνδυασμένου Starship και του πυραύλου εκτόξευσης θα αποτελούσε ένα σημαντικό ορόσημο στη φιλοδοξία της SpaceX να στείλει ανθρώπους πίσω στο φεγγάρι και τελικά στον Άρη - παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο πρόσφατα εγκαινιασμένο πρόγραμμα ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων της NASA, Artemis.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για κατάπαυση του πυρός - «Όχι» λέει το Ισραήλ

Η Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποδέχθηκε πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ, σύμφωνα με το Reuters. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο επι...

Φόρτωση άρθρων...