Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Επιστήμονες: «Στα πρόθυρα της κλιματικής καταστροφής η Γη»

Νέο καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για το μέλλον του πλανήτη εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής μετά την αποτυχία της COP27 στην Αίγυπτο.

Ολοκληρώθηκε η παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα στην Αίγυπτο με ουσιαστικά ανύπαρκτα αποτελέσματα όσον αφορά τις δράσεις για τον περιορισμό των εκπομπών βλαβερών αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή. 

Το μόνο επίτευγμα της διάσκεψης έχει καθαρά οικονομικό χαρακτήρα και αφορά τη δημιουργία ενός ταμείου που θα βοηθήσει τις φτωχές, ευάλωτες χώρες να αντιμετωπίσουν τις κλιματικές καταστροφές που επιδεινώθηκαν εξαιτίας της ρύπανσης που εκπέμπουν τα πλούσια έθνη του πλανήτη.

Για αυτόν τον λόγο η κοινότητα των ειδικών για θέματα κλίματος και περιβάλλοντος αναφέρει ότι η «Γη εξακολουθεί μετά την διάσκεψη να βρίσκεται στα πρόθυρα της κλιματικής καταστροφής» με το καμπανάκι κινδύνου που χτυπούν οι ειδικοί να περνά απαρατήρητο από τις πολιτικές ηγεσίες των ισχυρών κρατών που αποτελούν και τους μεγαλύτερους ρυπαντές της Γης.

Ο μεγάλος στόχος που είχε τεθεί από την διάσκεψη στο Παρίσι το 2015 ώστε το 2025 η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στον πλανήτη να μην ξεπεράσει πάνω από 1,5 βαθμό την μέση θερμοκρασία που υπήρχε στον πλανήτη τη προβιομηχανική εποχή όχι μόνο δεν πρόκειται να πιαστεί αλλά αντίθετα οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κατά 2,5 βαθμούς Κελσίου. 

Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη τότε τα ακραία φαινόμενα που κάνουν ολοένα και πιο συχνά και με ολοένα και μεγαλύτερη σφοδρότητα την εμφάνιση τους στον πλανήτη θα ενταθούν με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται τόσο για τον πλανήτη, τα οικοσυστήματα, τα δάση και τους ωκεανούς όσο φυσικά και την ανθρωπότητα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η απίστευτη selfie που έγινε viral: Μακάκος πόζαρε στο φακό με Βρετανούς τουρίστες στο Μπαλί

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η selfie, που φαίνεται να τράβηξε ένας πίθηκος με ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών στο Μπαλί της Ινδονησίας. «Ήταν σίγουρα ένα μοναδικό ταξίδι», δήλω...

Στην Τουρκία ο ηγέτης της Χαμάς για συνομιλίες με τον Ερντογάν, που διεκδικεί μεσολαβητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα Σάββατο ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια εν μέσω τεταμένου κλίματος στη Μέση Ανατολή μετά το ισραηλιν...

Παλαιστίνη: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη συνεχιζόμενη ισραηλινή επιδρομή στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά με Παλαιστίνιους μαχητές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα (20/4), δεύτερη ημέρα μιας επιδρομής που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα τον θάνατο τουλά...

Φόρτωση άρθρων...