Τρίτη
30 Απριλίου 2024

State Department: Καταδίκασε το κάψιμο του Κορανίου στη Στοκχόλμη

Πλανήτης

Καταδικάζει το State Department το κάψιμο ενός Κορανίου έξω από το τζαμί στη Σουηδία, αν και πρόσθεσαν ότι η άδεια για τη διαδήλωση υποστηρίζει την ελευθερία της έκφρασης και δεν αποτελεί έγκριση της πράξης.

Μιλώντας στην καθημερινή ενημέρωση Τύπου, ο εκπρόσωπος του State Department, Ματ Μίλερ, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι η διαδήλωση δημιούργησε «ένα περιβάλλον φόβου» που θα επηρεάσει την ικανότητα των μουσουλμάνων και των μελών άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων να ασκούν τη θρησκευτική τους ελευθερία.

«Θα πω ότι το καταδικάζουμε», δήλωσε ο Ματ Μίλερ. «Πιστεύουμε ότι η διαδήλωση δημιούργησε ένα περιβάλλον φόβου που θα επηρεάσει την ικανότητα των μουσουλμάνων και των μελών άλλων θρησκευτικών μειονοτικών ομάδων να ασκούν ελεύθερα το δικαίωμά τους στην ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων στη Σουηδία», πρόσθεσε o Ματ Μίλερ.

«Θεωρούμε επίσης ότι η έκδοση της άδειας για τη διαδήλωση αυτή υποστηρίζει την ελευθερία της έκφρασης και δεν αποτελεί έγκριση των ενεργειών της διαδήλωσης», κατέληξε ο Μίλερ.

Η σουηδική αστυνομία είχε χορηγήσει άδεια για τη διεξαγωγή της διαδήλωσης κατά του Κοράν, όμως μετά την πυρπόληση, η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες στον άνδρα που την πραγματοποίησε για διέγερση κατά εθνικής ή εθνοτικής ομάδας.

Ο Ματ Μίλερ αρνήθηκε να πει αν η διαδήλωση και οι συνέπειές της θα έχουν αντίκτυπο στις σχέσεις Τουρκίας-Σουηδίας και συνεπώς στην υποψηφιότητα της τελευταίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά επανέλαβε τη θέση της Ουάσινγκτον ότι η σκανδιναβική χώρα είναι έτοιμη να ενταχθεί στη συμμαχία.

«Είναι καιρός να προχωρήσουμε στην πλήρη ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ματ Μίλερ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές πολιτείες– Τουλάχιστον 5 νεκροί (Photos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την ...

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Φόρτωση άρθρων...