Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να επιστρέψει η Μόσχα στη συμφωνία για τα σιτηρά, διαφορετικά ο κόσμος θα πεινάσει

Πλανήτης

Στις άμεσες, επιβλαβείς επιπτώσεις που έχουν για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, οι δηλώσεις της Ρωσίας περί απόσυρσης από την πρωτοβουλία για τη σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, στάθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά τα τρόφιμα ως όπλο σε έναν πόλεμο που η ίδια ξεκίνησε. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλιστεί η επισιτιστική ασφάλεια θα ήταν αν η Ρωσία επέστρεφε στη συμφωνία και σταματούσε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο Πράις στη «Voice of America».

Οι τιμές των τροφίμων στον κόσμο άρχισαν να αυξάνονται και πάλι λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Πράις τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τη Ρωσία να συνεχίσει τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία για τα σιτηρά. «Θέλουμε να αναβιώσει αυτή η πρωτοβουλία. Καλούμε τη Ρωσία να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει να μην στέκεται εμπόδιο στην προμήθεια των πολύ αναγκαίων σιτηρών και άλλων προϊόντων διατροφής» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καμία άλλη χώρα «δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ικανότητα της Ουκρανίας να εξάγει σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας».

«Οποιεσδήποτε ενέργειες της Ρωσίας που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση εξαγωγών των ζωτικής σημασίας σιτηρών θα δείξουν, στην πραγματικότητα, ότι το Κρεμλίνο δεν ενδιαφέρεται αν οι άνθρωποι και οι οικογένειες σε όλο τον κόσμο πληρώνουν περισσότερα για τρόφιμα ή αν πεινάνε» δήλωσε, προσθέτοντας πως οι προσπάθειες της Μόσχας να επιτύχει παραχωρήσεις με αντάλλαγμα την επιστροφή στη «συμφωνία για τα σιτηρά» θα σημάνουν συλλογικό εκβιασμό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στη Ζαπορίζια την προσεχή εβδομάδα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στη νοτιοανα...

Η Τεχεράνη προειδοποιεί τις ΗΠΑ με πλήγματα κατά αμερικανικών στόχων στη Συρία

Ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν δήλωσε σήμερα ότι πλήγματα κατά βάσεων που σχετίζονται με το Ιράν στην Συρία θα επιφέρουν ταχεία απάντηση, έπειτα από τις φο...

Φόρτωση άρθρων...