Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Στη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα ο Σι Τζινπίνγκ – Συναντά τον Πούτιν

Πλανήτης

Στη Ρωσία ταξιδεύει την επόμενη εβδομάδα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, μετά από σχετική πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Κατόπιν πρόσκλησης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρωσία από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου» τονίζει η σχετική ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στη Ρωσία μετά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία πέρσι.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε με τη σειρά του ότι θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση, τονίζοντας ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν θέματα «στρατηγικής συνεργασίας».

«Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα περαιτέρω ανάπτυξης των εταιρικών σχέσεων και της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας» τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Και συμπληρώνει:

«Είναι προγραμματισμένη και μια ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την εμβάθυνση της ρωσοκινεζικής συνεργασίας στη διεθνή αρένα… Θα υπογραφεί σημαντικός αριθμός διμερών εγγράφων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Politico: Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν υπό άκρα μυστικότητα πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και χρησιμοποιήθηκαν ήδη πριν από λίγες ημέρες, τόν...

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Φόρτωση άρθρων...