Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Στη θάλασσα της Νότιας Κίνας αμερικανικό F-35 stealth – «Eπεσε» από αεροπλανοφόρο

Πλανήτης

To μαχητικό αεροσκάφος F-35 stealth του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ  κατέπεσε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας τη Δευτέρα και το βίντεο που διέρρευσε από το «ατύχημα προσγείωσης», χαρακτηρίζεται αυθεντικό.

Το τζετ επέστρεφε στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson όταν η οθόνη γεμίζει καπνό και ακούγεται δυνατός ήχος πριν κοπεί το βίντεο.

Ακολουθούν φωτογραφίες με το F-35  να επιπλέει στη θάλασσα με το πιλοτήριο ανοιχτό και το εκτινασσόμενο κάθισμα του χειριστή να λείπει. O  πιλότος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι σώος.

Το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει αποκαλύψει πού σημειώθηκε η συντριβή  ενώ το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε από την περασμένη Πέμπτη ότι γνωρίζει αλλά «δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για το αεροπλάνο τους».

«Συμβουλεύουμε τις ΗΠΑ να συνεισφέρουν περισσότερο στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, αντί να  μαζεύουν δυνάμεις σε κάθε σπιθαμή στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας», δήλωσε ο Zhoa Lijian, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Το 2020 οι δοκιμές του Πενταγώνου βρήκαν 276 διαφορετικά σφάλματα στο σύστημα μάχης του πυρηνοκίνητου αεροσκάφους.

Το F-35C φέρει άγκιστρο για να προσγειώνεται σε αεροπλανοφόρο, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail «κάτι πήγε στραβά και εκτινάχθηκε γλιστρώντας στη θάλασσα» .

Είναι η ένατη φορά που αεροσκάφη των 100 εκατομμυρίων δολαρίων παρουσιάζουν πρόβλημα τα τελευταία οκτώ χρόνια, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

Πέρυσι, η Βρετανία έκανε έκκληση στις ΗΠΑ για βοήθεια για την εύρεση  F-35B Lightning II που συνετρίβη στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια αποτυχημένης απογείωσης, στο πολεμικό πλοίο  Queen Elizabeth

Το Λονδίνο ζήτησε βοήθεια εν μέσω φόβων ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να αντιγράψει την τεχνολογία του αεροσκάφους που τελικά ανασύρθηκε τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια «μυστικής επιχείρησης».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος που τράβηξε το τελευταίο βίντεο του Ναβάλνι εν ζωή

Χειροπέδες φόρεσαν οι ρωσικές Αρχές σε μια δημοσιογράφο, που τράβηξε το τελευταίο βίντεο του Αλεξέι Ναβάλνι πριν τον θάνατό του σε διαβόητη σωφρονιστική αποικία στον αρκτικό κύκλο ...

Φόρτωση άρθρων...