Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Στην κόλαση των βομβαρδισμών το Κίεβο, με νεκρούς και τραυματίες – Άγριες μάχες σε Χάρκοβο και Χερσώνα

Μετά από εφτά μέρες πολιορκίας μπήκαν οι Ρώσοι στο Κίεβο. Ο βομβαρδισμός στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ξεκίνησε λίγη ώρα μετά την προειδοποίηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για μεγάλης εμβέλειας επίθεση στην πρωτεύουσα, με στόχο μεταξύ άλλων το κυβερνητικό κτίριο πληροφοριών και τηλεόρασης. Την ίδια ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε  στρατιωτικό διοικητή στην πόλη.

«Αγαπητέ λαέ του Κιέβου η υπεράσπιση της πρωτεύουσας είναι πάνω από όλα ως εκ τούτου αποφάσισα να διορίσω επαγγελματία στρατιωτικό επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου. Αυτές τις δύσκολες ώρες του πολέμου θέλω να εγγυηθώ την άμυνα της πόλης. Επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης θα είναι από σήμερα ο στρατηγός Νικολάι Νικολάγιεβιτς Zέρνοφ υπηρέτησε ως διοικητής των δυνάμεων υποστήριξης σε υψηλό επίπεδο τεχνικής υποστήριξης γιατί στρατιωτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων της Ουκρανίας», αναφέρει σε μήνυμά του ο Ζελένσκι.

Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε άτομα σκοτώθηκαν και άλλα πέντε τραυματίστηκαν μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στον πύργο τηλεπικοινωνιών-τηλεόρασης στο Κίεβο,όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ανάρτηση του στο twitter, στην οποία αναφέρει. 

«Τι νόημα έχει να λέμε «ποτέ ξανά» για 80 χρόνια, αν ο κόσμος μένει σιωπηλός όταν πέφτει μια βόμβα στην ίδια τοποθεσία του Babyn Yar; Τουλάχιστον 5 νεκροί. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…»

Μαζί με τον Πύργο χτυπήθηκε το μνημείο Babyn Yar.  Πρόκειται για μνημείο της σφαγής Εβραίων από τις δυνάμεις της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης στον Β' Παγκόσμιο Πολεμο.  

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη βρίσκονται περίπου 300 λευκορωσικά τανκς κοντά στα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας. Παράλληλα η κυβέρνηση της Ουκρανίας, αναφέρει ότι αναμένει μαζική διασπορά fake news από τη Ρωσία σχετικά με παραίτησή της.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία.  Το παραπάνω έγινε γνωστό από τον σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών, ο Βαντίμ Ντενισένκο.

Ο Ντενισένκο, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση πως σε κάθε περίπτωση οι Ουκρανοί ελέγχουν ακόμη το κτίριο της τοπικής διοίκησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Guardian: Τι σημαίνουν για το μέλλον της κυβέρνησης Μπάιντεν οι διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια - Επέμβαση της αστυνομίας στο UCLA

Ακόμα και σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων μπορεί να αναδειχθούν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με τον βρετανικό Guardian να σημειώνει ότι «οι πολιτικές...

Φόρτωση άρθρων...